Goed nieuws!

Officieel: hitserie Medisch Centrum West keert terug op de buis

27 november 2023 12:09 | amusement | Door Tessa Kok

© ANP Kippa / Fotograaf KIPPA
De geruchten gingen al even rond, maar nu is het eindelijk officieel: ziekenhuisserie Medisch Centrum West maakt een doorstart en keert terug op de buis. Dat maakt het AD maandag bekend.

Comeback

Een woordvoerder van Talpa heeft aan het AD bevestigd dat de ziekenhuisserie Medisch Centrum West na jarenlange afwezigheid weer terugkomt op televisie. ''In deze nieuwe reeks gaat na dertig jaar het bekendste ziekenhuis van Nederland weer open en volgen we het wel en wee van een nieuwe generatie artsen en verpleegkundigen’’, laat Talpa erover uit. ''Ook nu draait de serie om uit het leven gegrepen onderwerpen, dilemma’s en onderlinge relaties in en om het ziekenhuis.''

De geruchten over de terugkeer van de populaire jaren '90 serie waren er al langer. Johan Derksen liet recentelijk al weten dat hij in de wandelgangen had gehoord dat de serie mogelijk zou terugkeren. 

Kijkcijferhit

Medisch Centrum West werd tussen 1988 en 1994 uitgezonden bij de TROS. De serie werd een echte kijkcijferhit, want wekelijks keken er meer dan 3 miljoen mensen naar. In 1982 won het programma de Gouden Televizier-Ring. De hoofdrollen in de serie werden vertolkt door onder meer Marc Klein Essink (dokter Jan), Rob van Hulst (dokter Eric) en Margreet Blanken (zuster Reini). 

Wanneer de nieuwe reeks van de serie op SBS6 te zien is, blijft nog even afwachten. Wordt vervolgd!

Meer over