Dance Dance Dance

OG3NE: 'We hadden overal spierpijn'

4 oktober 2019 11:14 | amusement | Door Carlijn Schepers

In Dance dance dance willen de zingende zussen van OG3NE laten zien dat ze ook samen kunnen dansen. Daarvoor moesten Shelley, Lisa en Amy Vol wel afleren automatisch mee te zingen.

Jullie zijn het eerste trio dat meedoet aan het programma. Is dat leuk of lastig?
Amy: “Allebei. We vinden het best spannend, want het is met z’n tweeën al een uitdaging om een dans precies tegelijk te doen, dus met z’n drieën helemaal. En we zijn heel streng voor onszelf, de kleinste details moeten kloppen. Als een van ons haar hand iets lager houdt dan de rest, wijzen we haar daarop.”

Zijn jullie met dansen net zo goed op elkaar ingespeeld als met zingen?
Lisa: “Het gaat best goed. We zijn qua niveau vrij gelijk aan elkaar.”
Amy: “Het scheelt dat we zussen zijn. We hebben dezelfde timing, maar ook dezelfde drive. We helpen elkaar om het zo goed mogelijk te doen.”
Lisa: “We begrijpen elkaar en denken hetzelfde, dus we kunnen elkaar goed adviseren. Ook zijn er over het algemeen weinig spanningen onderling. Natuurlijk ploffen we na een lange trainingsdag allemaal uitgeput op bed op onze gezamenlijke hotelkamer. Maar dan zijn we gewoon even stil, dan gaan we niet over elkaar zitten zeuren.”

 

Dit programma vergt lichamelijk best veel. Hoe was jullie conditie vooraf?
Amy: “Gelukkig al redelijk. Omdat we vaak op het podium staan, is een goede conditie belangrijk. Al is Dance dance dance van een heel ander niveau. Vooral de eerste weken waren heel zwaar. We hadden overal spierpijn.”
Lisa: “Dat je uit bed moet rollen, omdat je anders niet kan opstaan.”

Dance dance dance, vrijdag - SBS 6 • 20.30 uur 

Meer over