Elkaar beter leren kennen

Olcay Gulsen en Ruud de Wild doen mee aan Hek van de Dam

13 augustus 2020 08:33 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
Het nieuwe SBS-programma Hek van de dam heeft klinkende namen gestrikt. Naast Rachel Hazes en Bram Moszkowicz gaan ook Ruud de Wild en zijn geliefde Olcay Gulsen als schaapherder aan de slag.

Aan de desk bij Shownieuws onthulde Olcay haar deelname aan het programma waarin ze een weekendlang de hei op moest met een kudde schapen. 

'Heel bijzonder'

Gulsen heeft zich vermaakt: "We hebben twee dagen in Overijssel geprobeerd schapen in bedwang te houden. Het was echt heel bijzonder en leuk. Ik dacht dat herder een uitstervend beroep was, maar er zijn er meer dan 100 in Nederland en er komen er steeds meer bij."

Ingewikkeld

Ruud en Olcay kregen hulp van een professionele herder om de dieren te leiden en dat was geen overbodige luxe. Olcay vond schapen maar aparte beesten: "Het is best ingewikkeld om die schapen in één rechte weg te leiden, ze zijn best wel eigenwijs en heel inefficiënt met eten. Dan zien ze een stukje gras en dan nemen ze één hap en dan gaan ze weer door."

Beetje donker

Naast de schapen hadden Ruud en Olcay ook tijd voor elkaar. Ze hebben in het weekend een hele andere kant van elkaar leren kennen. Olcay: "Ik word heel rustig van natuur, je onthaast en geniet van je omgeving. Maar ik had Ruud nog nooit in die omgeving gezien. Hij werd een beetje donker door al die stilte, hij is echt een stadsmens die de snelheid en de drukte van de stad nodig heeft." Desondanks biechtte Ruud op dat Olcay hem volslagen gelukkig maakt, zelfs haar ochtendhumeur kan daar niets aan veranderen.

Wibi Soerjadi en Martijn Koning

Een ander paar dat binnenkort de Mookerheide opgaat met de schaapjes is Wibi Soerjadi en Martijn Koning. De komiek en de pianist kenden elkaar nog niet, maar bleken hetzelfde gevoel voor humor te hebben.

Meer over