Oliebollen van Utopiaan Hakim smaken volgens het AD naar braaksel

29 december 2015 10:42 | amusement | Door Televizier

De oliebollen van Hakim, een van de originele Utopia-bewoners, smaken volgens de oliebollentest van het AD naar braaksel. Hakim is verbolgen.

De oliebollenbakker zegt in de Telegraaf dat de tester van het AD onzin praat. „Al 18 jaar sta ik bij het grootste winkelcentrum van Maastricht, in al die jaren heb ik een grote klantenkring opgebouwd. Met veel plezier bak ik hier elk jaar mijn oliebollen, en doe ik mijn uiterste best om er wat moois van te maken. Maar nu wordt mijn product, onterecht, door het slijk gehaald. Dit kost mij klandizie!”

Braaksel

De tester van het AD was snoeihard in zijn oordeel over Hakims deegbollen „De oliebollen ruiken naar oud braaksel en smaken ook zo.” Volgens het juryrapport zou heel Maastricht beter af zijn wanneer Hakim zijn frituurpan voor altijd aan de wilgen zou hangen. Hakim snapt er niets van. Hij heeft zijn bollen laten testen door het Nederlands Bakkerij Centrum en toen kwamen de oudjaarsversnaperingen prima uit de bus.

Kapot

De AD-test is zeer invloedrijk dus dit zou wel eens gevolgen kunnen hebben voor de verkopen bij de kraam van Hakim. De ex-Utopiaan is bang dat dit het einde is van zijn toko. „Mijn vaste klantenkring haalt gelukkig de schouders op, maar mogelijke nieuwe klanten blijven misschien wel weg. Ze maken mijn kraam kapot!”

 

Meer over