Dankzij realityreeks...

Ollolai bedolven onder Nederlandse toeristen

9 augustus 2018 11:30 | amusement | Door Jef Willemsen

© RTL Nederland/Ronald J. Reinders
Het plan van burgemeester Arbau lijkt te werken: het Italiaanse dorp Ollolai is sinds de start van de gelijknamige RTL-serie in trek bij toeristen.

RTL zendt de dagelijkse realityserie pas drie weken uit, toch merkt Arbau al de impact, zo vertelt hij in het AD.

Onwerkelijk

Arbau bedacht de 1-euro-voor-een-huis actie om het vervallen vissersdorp onder de aandacht te brengen. Hij had alleen niet verwacht dat het hem ook een beroemdheid zou maken. Toch wordt de burgemeester nu herkend:"Het is onwerkelijk om op straat te worden aangeklampt, omdat mensen met je op de foto willen. Ik ben dan wel politicus, maar ook vrij verlegen. Ik wilde het leven van de inwoners van Ollolai verbeteren. Dat lijkt me gelukt. Het is hier nog nooit zo druk geweest. De economie heeft een behoorlijke oppepper gekregen."

30 toeristen

Het AD schrijft op uit de monden van de plaatselijke bevolking dat er dagelijks zeker 30 Nederlandse toeristen naar het dorpje komen. Er is sindskort een tour te maken langs de vijf huisjes van de Nederlandse gezinnen die gevolgd worden in Het Italiaanse dorp: Ollolai. Om tegemoet te komen aan de behoeftes van de toeristen, heeft de plaatselijke kroeg mayonaise op het menu gezet.

Meer over