Vanwege regelgeving

Ollolai-winnaars Marije en Ovan noodgedwongen terug naar Nederland

6 mei 2020 14:27 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Roland J. Reinders
Het Italiaanse Dorp: Ollolai-winnaars Marije en Ovan zijn noodgedwongen teruggekeerd naar Nederland. De 30-jarige Marije en de 32-jarige Ovan kregen naar eigen zeggen in Italië hun bedrijf niet van de grond.

Het tweetal liep telkens tegen de regelgeving aan, vertellen ze in gesprek met het AD. “Je werd keer op keer teleurgesteld. Ons modebedrijf stond on hold, want we wilden ons atelier in Nederland pas naar Italië halen als alles hier geregeld was. ‘Domani, domani’, zeiden ze maar. Maar ook ‘morgen, morgen’ kwam het er niet.”

Levensstijl

De Utrechtse ontwerpers kozen zodoende eieren voor hun geld en keerden terug naar Nederland. Niet naar hun geliefde stad, maar naar het Friese Heerenveen, waar ze een woon- en winkelpand kochten. “We hebben keihard gewerkt en kosten gemaakt, ja, maar we hebben daar zo veel voor teruggekregen. We hebben vrienden gemaakt, met hart en ziel geprobeerd werk te creëren voor mensen in het dorp - die daar ook van hebben geprofiteerd - en genoten van de levensstijl. Zoals een buurman die bijna elke dag verse groente kwam brengen en ook nemen mensen écht de tijd voor elkaar, waardoor je soms de hele dag bezig bent met koffie drinken met mensen in de buurt. Dat gaan we erg missen.”

Hoofdprijs

Marije en Ovan wonnen in 2018 in Het Italiaanse Dorp: Ollolai de hoofdprijs van 20.000 euro met de oprichting van hun modelabel Amkina in combinatie met een bed & breakfast. Na anderhalf jaar is hun droom dus uiteen gespat, maar wellicht dat in Friesland de regelgeving wat makkelijker is.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

. Wij genieten van ons nieuwe huisje, wat doe jij vandaag? ___ #amkina #amkinalifestyle

Een bericht gedeeld door AMKINA | FASHION & LIFESTYLE (@_amkina) op

Meer over