'JAAAAAAA!'

Om deze reden schreeuwt Rob Kemps in The Wheel

15 September 2021 09:01 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot Veronica
Kijkers van The wheel viel het op dat presentator Rob Kemps luid en duidelijk te verstaan was. De nieuwbakken quizmaster brulde zich door zijn presentatiedebuut heen, tot hilariteit van velen.

De heren van Veronica inside hadden de eerste aflevering van het SBS-spelprogramma ook gezien en konden smakelijk lachen om het niet bepaald subtiele gebulder van Rob Kemps. Alsof hij in een volle feesttent stond praatte de Snollebollekes-voorman de uitzending aan elkaar. 

Henny Huisman

Wilfred Genee kon onthullen waarom Kemps op luidsprekertoon communiceert. Genee had Henny Huisman in zijn ochtendprogramma die als een van de eerste BN'ers meedeed aan The wheelVolgens Henny had het te maken met een inschattingsfout van Kemps: "Ik had vanochtend op de radio een compilatie van al dat geschreeuw van hem, omdat ik dacht dat hij niet wist dat hij een microfoontje had. Toen zei Henny Huisman tegen mij: ‘Die studio is zó verschrikkelijk groot en het publiek zit zó ver weg dat hij de neiging heeft om wat harder te gaan schreeuwen.'"

'Verstandelijke beperking'

René van der Gijp geniet van het gebrul van Kemps en ook zijn manier van presenteren prikkelt hem: "Waarom zegt niemand tegen hem: ‘We zitten niet in een soort Ahoy?’ Hij spreekt z’n kandidaten ook toe alsof ze een behoorlijk dubbele verstandelijke beperking hebben. Ik heb zitten kijken en ik zal je zeggen: van die Rob Kemps gaan wij nog heel veel plezier hebben! Hahahaha! Ik heb even z’n openingetje meegebracht, dan kun je het zien. En zo ging het nog anderhalf uur door, hè?"

Meer over