Aldus Rob Goossens...

'Om deze reden vertrekt Ruben Nicolai bij Lego Masters'

7 augustus 2022 21:23 | amusement | Door Jef Willemsen

© RTL Nederland
Presentator Ruben Nicolai maakt in het aankomende seizoen van Lego masters plaats voor Jamai Loman. Bij RTL Boulevard werd een verklaring gegeven voor deze opmerkelijke switch.

Aan de kijkcijfers lag het niet, toch vertrekken Ruben Nicolai en zijn Vlaamse collega Kurt Rogiers na twee seizoenen vrij onverwachts bij Lego masters. De wisseling van de wacht kwam nota bene in een reclamespotje naar buiten.

Overkill

RTL Boulevard berichtte daags na de onthulling over het vertrek van Nicolai. Volgens entertainment reporter Rob Goossens zou het de keus van Ruben zelf zijn. De presentator zou waken voor overkill en niet teveel op de buis willen. Daar valt wat voor te zeggen, Ruben is deze zomer iedere werkdag te zien met Ik weet er alles van, heeft een rol in Oh, wat een jaar, is presentator van The masked singer én Domino challenge en maakt daarnaast deel uit van Tafkal. Rob vindt het dan ook verstandig dat Ruben zichzelf een beetje in bescherming neemt en Lego masters laat schieten. 

Jamai gevraagd

Goossens deelde indirect een kleine sneer uit naar Jamai door op te merken dat de presentatie van Lego masters niet echt criteria vereist. Als presentator hoef je weinig meer te doen dan kandidaten te vertellen wat de opdracht is om daarna van een afstand toe te kijken hoe ze aan het bouwen zijn. In een reactie liet Jamai zelf weten vroeger veel met Lego gespeeld te hebben. Hij heeft dan ook zin in het programma en is vereerd dat zijn voorganger vond dat hij geknipt was voor de klus.

Lego masters is vanaf zaterdag 27 augustus te zien om 20:00 uur bij RTL 4. 

Meer over