Blind Getekend

Omroep EO maakt eigen variatie op Kopen Zonder Kijken

20 september 2022 15:35 | amusement | Door Judith Regeling

© EO
Als je niet houdt van keuzes maken, kun je tegenwoordig prima terecht bij de televisie. Waar RTL4 mensen namelijk 'blind' een huis laten kopen in Kopen Zonder Kijken, bemoeit omroep EO zich in het nieuwe programma Blind Getekend met je baan.

Aan presentator Rachel Rosier de taak om de boel in goede banen te leiden.

Rachel Rosier

In het nieuwe EO-programma Blind Getekend volgt Rachel Rosier zes kandidaten die ongelukkig zijn in hun huidige baan, maar zelf de stap naar een nieuwe werkomgeving niet durven te zetten. Mogelijk weten ze niet wat hen nu precies gelukkig maakt of waar hun vaardigheden precies liggen en daarom leggen ze hun lot in handen van een jobcoach en een recruiter. Het enige wat de kandidaten dus hoeven te doen, is blind te tekenen voor een volledig nieuwe baan in een totaal nieuw werkveld. Verder wordt alles voor hen geregeld.

Blind Getekend

Natuurlijk stappen ze niet zomaar in iets nieuws. De jobcoach en recruiter nemen namelijk eerst de tijd om de kandidaten beter te leren kennen. Wat is de reden dat ze niet gelukkig zijn in hun huidige baan? Hoe ziet hun privéleven eruit? En wat zijn hun eisen voor een baan? Zo ontstaat een beeld van de verwachtingen en aan de hand hiervan kunnen de twee een plan maken voor de (hopelijk) perfecte carrièreswitch. De kandidaat hoort echter pas op zijn of haar eerste werkdag wat het is geworden. 

Proeftijd

De deelnemers krijgen vervolgens een maand te tijd om uit te zoeken of de baan wat voor ze is. Aan het einde van de proeftijd volgt het definitieve besluit. Blijkt het de perfecte carrièreswitch of keren ze toch liever terug naar hun oude werkveld?

Het EO-programma Blind Getekend is vanaf 12 oktober wekelijks om 21:20 uur te zien op NPO3.

Meer over