Waardevolle pronkstukken

Omroep MAX deelt alle details van nieuw seizoen Van Onschatbare Waarde

7 februari 2023 12:31 | amusement | Door Marjolein Vos

© Omroep MAX
Verkopers van bijzondere en waardevolle spullen krijgen in een nieuw seizoen van Van Onschatbare Waarde weer de kans om hun waren te verkopen. Onder leiding van Dionne Stax wordt een poging gedaan om de objecten te verkopen aan experts Arnold, Bert, Bianca of Bas.

Omroep MAX geeft nieuwe details over de zeven afleveringen van dit seizoen. 

Concept

Uit heel Nederland mogen mensen langskomen om hun pronkstukken te verkopen aan de experts. Deze experts ontvangen de verkopers in hun eigen kamer, de verkoper accepteert het bod óf kiest ervoor om door te gaan naar de volgende kamer. Daarbij is slim onderhandelen natuurlijk de key. Als je eenmaal een bod accepteert of weigert, kun je niet meer veranderen. En die kamers bevinden zich dit seizoen in Paleis Soestdijk. 

Eerste aflevering

In de eerste aflevering zien we de eerste verkoper Jan. Hij is de zoon van een Haagse antiquair en brengt een klein smeedijzeren geldkistje mee. Het beschilderde kistje is in de jaren '50 in de collectie van zijn vader beland. Jan hoopt op 5.500 euro.

Een andere verkoper deze aflevering is Caroline die een uniek bronzen beeld van een paard meebrengt. Het beeld is in 1978 gemaakt door de Utrechtse kunstenaar Theo Mackaay en werd gebaseerd op een familiepaard. Het is uniek, aangezien de stijl van het beeld atypisch is voor Mackaay. Kubisme en impressionisme zijn kunststromingen die normaal gesproken op hem van toepassing zijn. 

Van Onschatbare Waarde is vanaf maandag 13 februari te zien om 20.30 uur bij MAX op NPO1.

Meer over