Iconisch kerstverhaal

Omroep MAX komt met Scrooge Live voor de feestdagen

23 oktober 2020 10:18 | amusement | Door Dominique Hofman

© Omroep MAX
Omroep MAX komt speciaal voor de feestdagen met Scrooge Live: het iconische kerstverhaal over Ebenezer Scrooge, naar A Christmas Carol van Charles Dickens.
De omroep maakte het nieuws vrijdagochtend bekend via social media. Scrooge Live wordt volgens MAX een spectaculaire televisie-uitzending, waarmee aandacht voor kinderarmoede in Nederland wordt gevraagd. Aan de live-uitzending gaan diverse bekende zangers en acteurs meewerken, waaronder volgens de berichtgeving een bekend cabaretduo.

Nieuw bij MAX: Scrooge Live, een onvergetelijke start van de feestdagen! Een verrassende mix van bekende zangers en...

Geplaatst door Omroep MAX op Vrijdag 23 oktober 2020

Passende kerstnummers

Het verhaal wordt verteld door nieuwe versies van passende kerstnummers en internationale hits die iedereen thuis mee kan zingen. De stad waar het spel wordt uitgevoerd is Dordrecht en het programma wordt gemaakt in samenwerking met Nationaal Fonds Kinderhulp. 

Muzikale speelfilm 

Het iconische verhaal over Ebenezer Scrooge, een enorm gierige man die armen en zieken veracht, is in binnen- en buitenland al tig keren verteld. Dit jaar wordt Scrooge voor het eerst voor  naar een bijzonder live en hedendaags televisiespektakel vertaald. Scrooge Live zal er volgens Omroep MAX uitzien als een muzikale speelfilm. Het lijkt erop dat het vergelijkbaar wordt met The Passion.

De live-vertelling van Scrooge is zondagavond 20 december te zien op NPO 1.

Meer over