Omroep Max maakt Heel Holland slaapt

Omroep Max heeft de komende maanden heel wat nieuwe programma's in petto. Een daarvan is op 2 november Heel Holland slaapt, waarin het fenomeen slapen wordt ontleed.

In de Telegraaf verklapt omroepbaas Jan Slagter alvast wat het nieuwe tv-seizoen in petto heeft voor Omroep Max-kijkers. Heel Holland slaapt, een avondvullend live programma over maffen bijvoorbeeld. Slagter: „Wat gebeurt er met ons lijf en onze hersenen wanneer we in bed liggen? Waar komt slaapwandelen vandaan en waarom dromen we? En hoe komt het dat veel ouderen genoeg hebben aan vier of vijf uur slaap?”

Hoe word ik 100

Een van de andere hoogtepunten van het nieuwe seizoen moet vanaf 9 november Hoe word ik 100  worden. Daarin worden zes mensen gevolgd die lijden aan welvaartskwalen als diabetes, hart- en vaatziekten, overgewicht en stress. Het is de bedoeling dat ze alsnog 100 worden door onder begeleiding van een medisch team in korte tijd weer gezond te gaan leven.

Martine van Os

Vanaf 22 oktober zendt Omroep Max een docusoap uit over het sjieke Amstel Hotel en Martine van Os presenteert in het voorjaar van 2017 Gezond verstand waarin alternatieve geneesmiddelen worden getest. Jan Slagter: „Helpt ducttape tegen wratten? Gaat migraine weg als je chilipoeder opsnuift? Wie weet zit er wel iets tussen wat de gemeenschap veel geld bespaart…”

Max maakt ook nog een programma over boeren en Midas Dekkers kijkt in Het ei van Midas, hoe de mens zich heeft laten inspireren door de natuur.

Reageren