Dionne Stax keert terug

Omroep MAX onthult details van nieuw seizoen Aria

1 september 2022 10:16 | amusement | Door Judith Regeling

© Bart van der Putten

Het is al een tijdje bekend dat er een tweede seizoen komt van de operatalentenjacht Aria. Maar wanneer zijn de afleveringen precies te zien en is er sprake van een andere jury? Omroep MAX heeft vandaag de eerste details onthuld.

Pak maar gauw je agenda erbij: vanaf 2 oktober is het muzikale programma weer wekelijks te zien.

Aria - seizoen 2

In het tweede seizoen van Aria gaat Omroep MAX weer op zoek naar de nieuwe operaster van Nederland. Hiervoor gaan ze niet over één nacht ijs. In het programma zingen namelijk tien talentvolle kandidaten wekelijks de beroemdste aria's en zij worden hierop beoordeeld door een vakkundige jury. Na acht weken volgt de ontknoping en mag één van de overgebleven deelnemers zich uitroepen tot de grote winnaar.

Floris Kortie

Vorig jaar werden de deelnemers nog beoordeeld door Rosemary Joshua, Tania Kross en Henk Poort, maar die samenstelling gaat dit jaar iets op de schop. Omroep MAX onthult namelijk vandaag dat de dames van het gezelschap dit jaar versterking krijgen van Floris Kortie. Hij is kenner en professioneel liefhebber van klassieke muziek en presentator van het muziekprogramma Podium Klassiek.

Secret Judge

Ook is er dit jaar weer sprake van een Secret Judge. Deze man of vrouw is een internationaal vermaarde autoriteit op het gebied van opera en klassieke muziek en bepaald wekelijks welke kandidaat wel of niet doorgaat naar de volgende ronde. De identiteit blijft echter - net als in het eerste seizoen - tot de finale geheim. Aan Dionne Stax dit jaar opnieuw de eer om de show te presenteren.

Aria is vanaf 2 oktober om 20:30 uur te zien op NPO1. De aflevering telt wederom acht afleveringen.

Meer over