We stellen ze voor

Omroep MAX onthult kandidaten van nieuw seizoen Aria

27 september 2022 16:14 | amusement | Door Judith Regeling

© Bart van der Putten

Vanaf zondag 2 oktober gaan er weer 10 gloednieuwe deelnemers de strijd tegen elkaar in de operatalentenjacht Aria. Omroep MAX heeft daarom de kandidaten onthuld.

Eén ding staat vast: de kandidaten zijn er stuk voor stuk klaar voor om het grote publiek omver te blazen met hun stem.

Muzikale talentenjacht

In het tweede seizoen van de muzikale talentenjacht Aria gaat Omroep MAX weer op zoek naar de nieuwe operaster van Nederland. Hiervoor gaan ze niet over één nacht ijs. In het programma zingen namelijk tien talentvolle kandidaten wekelijks de beroemdste aria's en zij worden hierop beoordeeld door een vakkundige jury. Na acht weken volgt de ontknoping en mag één van de overgebleven deelnemers zich uitroepen tot de grote winnaar.

Kandidaten Aria 2022

De kandidaten van dit seizoen zullen opgesplitst worden in twee groepen. Aan Aimée Hautvast, Florian Poepjes, Mats Roolvink, Mira Alkhovik en Vera Fiselier de eer om in de eerste aflevering af te trappen. In de tweede week is het de beurt aan Hansje van Welbegen, Iryna Krasnenko, Maarten Krijger, Pim van Drunen en Sílvia Sequeira om zich te bewijzen.

Wil je nu meer over deze deelnemers weten? Wij stellen ze hieronder aan je voor. 

Aimée Hautvast

Als er iemand muziek met de paplepel ingegoten heeft gekregen, is het Aimée Hautvast wel. Haar overgrootvader was musicus, haar opa dirigent en haar oudoom is componist en dirigent. Maar liefde op het eerste gezicht? Dat was het duidelijk niet tussen Aimée en de muziek. Het was namelijk pas toen ze de keuze moest maken voor een vervolgopleiding en haar opa haar het conservatorium aanraadde dat ze stilletjes aan begon te dromen van een carrière in de klassieke muziek. Het is er echter nog niet van gekomen: ze werkt nog altijd als eventmanager bij de Hogeschool Utrecht. 

Merlijn Doomernik/MAX
Merlijn Doomernik/MAX

Florian Poepjes

Dat is bij Florian Poepjes, de tweede deelnemer van dit seizoen van Aria, wel anders. Als kleine jongen zong hij namelijk al in de kerk en in het plaatselijke knapenkoor en keek hij al naar zijn grote voorbeeld: Luciano Pavarroti. Van een grootse carrière is het echter nog niet gekomen en door persoonlijke omstandigheden is hij zelfs een tijdje uit de running geweest. Maar inmiddels is Florian terug en is hij zijn eigen YouTube-kanaal gestart. De optredens stromen binnen en het zelfvertrouwen van Florian komt ook terug. Zou dit genoeg zijn om de Aria-juryleden te overtuigen?

Florian Poepjes in Aria 2022
Florian Poepjes in Aria 2022

Mats Roolvink

De overige kandidaten mogen wel uitkijken, want als er iemand ambitieus is, is het Mats Roolvink wel. Deze in Singapore geboren zanger doet namelijk alles voor de muziek. En daar is niets teveel mee gezegd. Hij deed immers audities op 5 verschillende scholen in 3 verschillende landen zodat hij de beste keuze voor zichzelf kan maken. Uiteindelijk viel de keuze op het conservatorium in Salzburg - en dat terwijl hij geen woord Duits sprak. Inmiddels zit hij in zijn laatste jaar, spreekt hij goed Duits én is hij al bezig met zijn volgende muzikale doorbreekplan: meedoen met ARIA.

Mats Roolvink in Aria
Mats Roolvink in Aria

Mira Alkhovik

Vlak echter Mira Alkhovik niet uit. Deze wereldwijze jonge vrouw - die geboren is in Sint-Petersburg met een Oekraïense moeder en een Wit-Russische vader hoopt ooit kinderen kennis te laten maken met operamuziek. En niet zomaar! Ze heeft het idee om een kamp op te richten om kinderen op te laten groeien met muziekgenre. Aan ambitie dus geen gebrek, maar eerst wacht haar een andere uitdaging: deelnemen aan Aria! Lukt het haar om met haar stem de jury te overtuigen? 

Mira Alkhovik in Aria 2022
Mira Alkhovik in Aria 2022

Vera Fiselier 

Net als Aimée komt ook Vera Fiselier uit een muzikaal nest, maar ook bij haar sloeg dat niet gelijk om in de liefde. Omdat ze als kind namelijk constant omringd werd door zangers, durfde ze nooit in hun bijzijn van zich te laten horen en hield ze zich veilig verborgen achter de piano. Tot voor kort dan: langzaam begon het zingen namelijk ook bij haar te kriebelen. "Het is doodeng om jezelf zo open te stellen voor zoveel mensen op het podium. Maar daar tegenover geeft het mij ook een enorme kick", vertelt ze alvast. 

Vera Fiselier in Aria 2022
Vera Fiselier in Aria 2022

Hansje van Welbergen

Musicals, musicals en nog meer musicals. De hele middelbareschooltijd van Hansje van Welbergen bestond uit niets anders. Een rijke carrière in deze wereld leek op haar te wachten tot haar stem muteerde en ze te horen kreeg dat ze het musical repertoire niet meer kon zingen. Een groot verlies, maar lang bleef ze niet bij de pakken neerzitten. Toen haar vriend haar namelijk aanraadde om zich eens te verdiepen in de operawereld, bleek dat een match made in heaven

Hansje van Welbergen
Hansje van Welbergen in Aria 2022

Iryna Krasnenko

Dat dromen kunnen veranderen, bewijst ook de in Oekraïne geboren en getogen Iryne. Als je haar jongere versie namelijk had gevraagd wat ze had willen worden, had ze het wel geweten: advocaat worden. Althans, tot ze op zangles ging en in aanraking kwam met operamuziek. Sinds dat moment is ze verkocht en droomt ze ervan om op het podium van operaproducties te staan. Die droom komt met haar deelname aan Aria nu wel erg dichtbij! 

Iryna Krasnenko
Iryna Krasnenko

Maarten Krijger

De passie van Maarten Krijger ligt in het vertellen van een verhaal en hij wil dat heel graag met muziek overbrengen. Het was echter pas op het Conservatorium dat de liefde voor klassieke muziek oversprong. Hij koos namelijk voor dit genre, omdat hij wilde leren hoe je je stem zo optimaal mogelijk kunt gebruiken. Inmiddels is hij afgestudeerd, dus is het de hoop dat hij het helemaal onder de knie heeft. Of dat echt zo is, hoor je in Aria

Maarten Krijger in Aria 2022
Maarten Krijger in Aria 2022

Pim van Drunen

Pim is vrolijk, gevoelig en gepassioneerd over opera. Een mooie combinatie voor een deelname in Aria, lijkt ons zo. Maar ook hij begon zijn carrière niet in deze wereld. Als kind maakte hij namelijk furore als een van de eerste Ciskes in Ciske de Rat en ook in de jaren die volgden, speelde hij in diverse musicalproducties. Pas toen een docent op het Conservatorium hem vertelde dat hij zijn stem liever klassiek wilde horen, ging er een wereld voor Pim open: zijn repertoire is nu uitgebreider, hij kan meer uit zijn stem halen en precies daar komt dan ook zijn enthousiasme vandaan.

Pim van Drunen in Aria 2022
Pim van Drunen in Aria 2022

Sílvia Sequeira

Als je de vijftienjarige Sílvia Sequeire had verteld dat ze een paar jaar later te zien zou zijn in een muzikale talentenjacht Aria, had ze je vast uitgelachen. Op deze leeftijd had ze namelijk wel zangles, maar dat nam ze totaal niet serieus. Ze gooide er zelfs met de pet naar! Pas toen haar docent haar op een dag naar Madame Butterfly liet kijken, werd ze verliefd. Smoor op de film, de muziek en de opera. De rest is geschiedenis: inmiddels doet ze niets liever dan optreden, op het podium staan en werken met professionals.

Sílvia Sequeira in Aria 2022
Sílvia Sequeira in Aria 2022

Het programma Aria is vanaf zondag 2 oktober wekelijks om 20:30 uur te zien op NPO1.

Meer over