Bakken maar

Omroep MAX zendt twaalfde seizoen The Great British Bake Off uit

13 mei 2022 14:00 | amusement | Door Judith Regeling

© Love Productions
Heel Holland Bakt is nog maar net afgelopen, maar nu is er alweer baknieuws te melden. Omroep MAX zendt namelijk vanaf juni het twaalfde seizoen uit van The Great British Bake Off.

Dus bakkers klaar? Bakken maar!

The Great British Bake Off

Net als in de Nederlandse editie gaan ook in The Great British Bake Off twaalf enthousiaste amateurbakkers de strijd tegen elkaar aan. Ze wagen zich, onder leiding van presentatoren Noel Fielding en Matt Lucas, wekelijks aan de signatuuropdracht, een technische opdracht en een spektakelstuk. Aan juryleden Paul Hollywood en Prue Leith de taak om alle baksels te proeven en hun (ongezouten) mening te geven.

Taartweek

In de eerste aflevering, die op donderdag 2 juni om 20:30 uur te zien is op NPO1, draait het allemaal om a piece of... taart! De kandidaten gaan aan de slag met de perfecte mini-cakerollen, moutbrood met zelfgemaakte boter en een indrukwekkende illusietaart die lijkt te zweven. Het moet bij die laatste lijken alsof de verticaal opgebouwde taarten de wetten van de zwaartekracht trotseren met decoraties die staan voor een dierbare herinnering.

Het twaalfde seizoen The Great Britisch Bake Off bestaat uit 10 afleveringen en is vanaf 2 juni wekelijks om 20:30 uur te zien op NPO1.

Meer over