Trossen los!

Omroep MAX onthult uitzenddatum Denkend aan Holland

8 juli 2022 13:55 | amusement | Door Judith Regeling

© Elvin Boer/MAX
Waar Omroep MAX zijn kijkers nu nog pleziert met herhalingen van Denkend aan Holland, is dat binnenkort verleden tijd. Janny van der Heijden en André van Duin zijn namelijk in augustus al te zien met nieuwe afleveringen.

De omroep meldt ook gelijk wanneer: vanaf donderdag 4 augustus is het sterrenduo van Omroep MAX weer terug!

Denkend aan Holland

In het afgelopen seizoen van Denkend aan Holland maakten Janny van der Heijden en André van Duin nog een winterse tocht over de Friese meren, maar daar is dit seizoen geen sprake van. De Omroep MAX-presentatoren ontdekken namelijk nieuwe plekken met het zonnetje weer als vanouds op hun gezicht. Hun tocht brengt ze dit keer onder meer nabij Leiden, Zeeland, Amsterdam en Groningen.

Janny van der Heijden en André van Duin

In de eerste aflevering, die dus op 4 augustus te zien is, trappen ze af in Leiden. Daar begint de vaartocht van Janny en André in Hortus Botanicus, de plek waar ooit de eerste tulp is geplant. Met een sloep ontdekken ze het prachtige centrum en zo passeren ze onder meer de viskar van Abdullah, een bijzonder draaiorgel en tallozen uitdagende bruggen. Ook stoppen ze even bij De Grachtwacht. In dit brugwachtershuisje coördineren biologen Auke-Florian en Liselotte namelijk hun strijd tegen plastic in de Leidse grachten.

Eindstop: Katwijk aan Zee

Daarna zetten Janny en André koers richting de Kagerplassen, waar ze rondvaren tussen de zeilschepen en molens. Aan de rand van de Kagerplassen staat de zogenoemde Jeneverboom. Daar wordt traditioneel geproost op een mooie vaart. De reis eindigt in Katwijk aan Zee, waar het duo hopelijk terug kan blikken op een prachtige tour.

Denkend aan Holland is vanaf donderdag 4 augustus wekelijks om 21:25 uur te zien op NPO1.

Meer over