Liefde voor het Landgoed

Omroep MAX volgt zes eigenaren van landgoederen in nieuwe realityserie

29 februari 2024 11:04 | amusement | Door Redactie Televizier

© Omroep MAX

Nederland kent ongeveer 1200 kastelen en buitenplaatsen waarvan er om en nabij de zeshonderd in particulier bezit zijn. In de nieuwe realityserie Liefde voor het Landgoed volgt Omroep MAX zes bewoners die als doel hebben het landgoed te behouden voor de volgende generaties.

Een kasteel of landgoed vergt nogal wat onderhoud, maar daar deinzen de eigenaren niet voor terug. In Liefde voor het Landgoed nemen ze zelf de verfkwast ter hand, trekken ze kaplaarzen aan of klimmen ze op de grasmaaier om de uitgestrekte tuinen te onderhouden. Alles met één en hetzelfde doel; het landgoed behouden voor de toekomst.

Barones

In de eerste aflevering van Liefde voor het Landgoed staat de 93-jarige Agnes Kamerlingh Onnes-barones van Dedem centraal. Zij woont nog altijd zelfstandig op kasteel Vosbergen, maar kan daarbij wel wat hulp gebruiken. Ze schakelt dan ook zowel thuiszorg als haar twee dochters in, die samen de mantelzorgtaken voor hun rekening zullen nemen.

Liefde voor het Landgoed beslaat acht afleveringen. De voice-over wordt verzorgd door André van Duin. Het programma is vanaf vrijdag 12 april om 21.30 uur te zien bij Omroep MAX op NPO 1.

Meer over