Kun je nog zingen...

Omroep MAX zoekt operatalent in Aria

27 april 2021 09:40 | amusement | Door Jef Willemsen

© Omroep MAX
Omroep MAX lanceert dit najaar Aria, een talentenjacht voor amateur operazangers die kans willen maken op een studiebeurs om echt werk te maken van hun hobby.

Talentenjachten zijn er in vele soorten, maar Aria richt zich specifiek op operatalent in de dop.

Doorbreken

Aria is volgens de makers bedoeld als opstapje naar een professionele carrière. Wie altijd al gezongen heeft, maar noot de gelegenheid had om ontdekt te worden of door te breken maakt in dit programma kans. 

Zomer

Aria is niet selectief in het toelaten kan kandidaten. Iedereen van 18 tot 80 jaar mag zich opgeven, alle stemtypes zijn welkom en men hoeft geen professionele stemtraining gehad te hebben. Belangrijkste eis is dat kandidaten de hele zomer vrij houden voor de opnames. Wie door de selectie komt moet van 1 juli tot en met 24 augustus fulltime beschikbaar zijn.

Una voce particolare

Het is niet voor het eerst dat tv-makers een podium bieden aan opkomende klassiek zangtalent. Ernst Daniël Smid presenteerde van 1997 tot en met 2010 Una voce particolare ('een bijzondere stem' waarin aanstormende talenten uit de opera, operette en musicalwereld de kans kregen op te treden voor een groot publiek.

Aanmelden kan tot woensdag 26 mei via deze link.

Meer over