Omstreden aflevering Mijn Leven In Puin geschrapt

RTL 4 schrapt een aflevering van Mijn Leven In Puin omdat de deelnemer van die uitzending er niet tevreden over is. Hij dreigde met een kort geding.

RTL heeft na een gesprek met de ontevreden deelnemer besloten om de Mijn Leven In Puin-aflevering niet uit te zenden. De man dreigde met een kort geding, omdat hij door de programmamakers onder druk zou zijn gezet.

'Gedwongen'

De deelnemer heeft volgens RTL psychische problemen. Hij zegt dat hij in maart is gedwongen om opnames te laten maken van de bende in zijn huis en om een deelnemersverklaring te ondertekenen. RTL ontkent dat er druk is uitgeoefend: deelname aan Mijn Leven In Puin is vrijwillig en alles wordt in overleg met de deelnemers gedaan.

Vervallen

"Zijn zonen hebben het programma benaderd om hun vader te helpen met de allerbeste bedoelingen," laat RTL weten. "Op grond van de privésituatie die deze deelnemer op dit moment zo kwetsbaar maakt, kiest RTL ervoor om deze omstandigheden boven het uitzenden te stellen en laat de aflevering vervallen."

Mijn Leven In Puin

In Mijn Leven In Puin laat presentatrice Lieke van Lexmond zien welke gevolgen extreme verzamelwoede kan hebben. Het programma wil hulp bieden voor de lange termijn en wordt gemaakt met een groep deskundigen. RTL benadrukt dat de zender samenwerkt met Altrecht, een instelling voor geestelijke gezondheidszorg.

Lees ook:
Ons interview met Lieke van Lexmond over Mijn Leven In Puin.

Reageren