'Dit was het?'

Ongemakkelijke uitzending Café Hendriks & Genee met Peter R. de Vries

Wilfred Genee die Peter R. de Vries interviewt in Café Hendriks & Genee, dat beloofde een heet avondje te worden. En dat werd het ook.

Wilfred en Hélène maakten het Peter R. de Vries niet gemakkelijk. Het gesprek ging over zijn mislukte politieke carrière, over belangenverstrengelingen omdat hij zoveel petten opheeft, over zijn gepoch dat topcrimineel Ridouan T. een groot fan zou zijn van zijn werk en dat hij te dicht bij de onderwereld zou staan. 

Verstand van zaken

Peter sneerde dan ook verschillende keren richting Wilfred Genee, die hem het hardst aanpakte. Toen Wilfred hem het compliment gaf dat hij altijd verstand van zaken heeft, zei de misdaadjournalist: „Prachtig hè, dat iemand verstand van zaken heeft. Dat is waar het bij jou vaak aan ontbreekt”. En toen Genee vroeg hoeveel geld hij voor een bepaalde bijbaan kreeg: ”Daar krijg ik niks voor. Dat kan jij je natuurlijk niet voorstellen dat iemand wel eens wat gratis doet.”

Dit was het?

Na 11 minuten was het gesprek voorbij. Peter bleef ontevreden achter: ”Dit was het? Dan heb je een hoop tijd verspild”. Hélène Hendriks verwoordde wat veel kijkers gedacht zullen hebben: „Dit is echt ongemakkelijk mensen.” Waarop Wilfred eindigde met: „En ik had me nog zo voorgenomen het gezellig te houden. Dat is niet gelukt.”

Je kunt het gesprek hier terugkijken. 

 

Meer over:

Reageren