Online ophef over belastingdiscussie Carlo Boszhard en Jesse Klaver

Met een week voor de verkiezingen schoof Jesse Klaver van GroenLinks aan bij Carlo's TV Café waar Boszhard behoorlijk van leer trok over de belastingtarieven.

Eigenijk was Jesse van plan met z'n zoontje naar het strand te gaan, maar op aandringen van zijn moeder besloot hij toch aan te schuiven bij Carlo's TV café. Niet alleen om te praten over zijn standpunten, maar ook om het wekelijkse spel te spelen. Voordat hij echter een haardroger voor het hele publiek kon winnen, raakte Klaver verwikkeld in een onverwachte beleidsdiscussie rond de belastingen.

Werk stimuleren

Carlo wilde na een paar vragen namelijk weten wat GroenLinks, volgens de laatste peilingen de derde partij van het land, van plan is met de belastingtarieven. Boszhard maakte er geen geheim van te balen dat hij 52 procent van zijn inkomen moet afstaan. Hierdoor is hij zelfs geneigd om, net als zijn RTL-collega Gordon, te kiezen voor een partij als de VVD die de belastingdruk juist wil verlagen. Carlo merkte daarbij op dat hij meer voelde voor een partij die het stimuleert om te werken en succesvol te zijn.

Carly wijst terecht

Carlo's liberale uitlatingen schoten zijn co-host Carly Wijs ietwat in het verkeerde keelgat. De actrice merkte op dat belastinggelden uiteindelijk ook Carlo weer ten goede komen omdat de overheid er diverse voorzieningen door financieert en ook politie en brandweer van betaalt. Daarbij stelde ze tot tweemaal toe de retorische vraag wanneer "genoeg" ook daadwerkelijk "genoeg" is, een statement dat tot applaus vanuit het publiek leidde.

Verdeelde meningen

De verhitte verhandeling bleef onbeslecht, wel merkte Carlo halverwege op dat hij zich nu al verheugde op de reacties op Twitter... En via de socialmediadienst werd ook flink gereageerd, al waren de meningen verdeeld. Natuurlijk waren er mensen die het met 'm eens waren...

Anderen waren vooral op de hand van Jesse Klaver...

 

 

En de rest verbaasde zich vooral over de uitspraken van de doorgaans apolitieke entertainer.

En, een alles relativerende slotgedachte...

Meer over:

Reageren