Ondanks twee tienen...

Online ophef over zesde afvaller Dancing with the stars

12 oktober 2019 23:05 | amusement | Door Jef Willemsen

© RTL Nederland
Vlak voor de halve finale moesten Tooske Ragas en haar danspartner Glenn het veld ruimen bij Dancing with the stars tot verbijstering van zowel de jury als de kijkers.

Het thema was Movie night en dat betekende dat de koppels dansten op bekende filmmuziek. Tooske en Glenn waagden zich aan een intieme routine gebaseerd op 50 shades of grey.

Lovende kritieken

De jury was uitermate te spreken over het optreden en sprak zelfs al van een mogelijke finaleplek. De punten logen er niet om: Irene Moors en Louis van Amstel deelden zelfs tweemaal een 10 uit, geen ander koppel viel die eer ten deel. Daarmee leek een plaatsje in de halve finale al verzekerd. Maar het lot en tv-kijkend Nederland besliste anders.

Gevarenzone

Nadat alle paren aan de beurt waren geweest en ook de eerste dansmarathon een feit was, werden de lijnen gesloten. Presentatoren Tijl Beckand en Chantal Janzen lazen voor welke koppels door waren en wie in de gevarenzone voor hun lot moesten vrezen. Naast Tooske en Glenn kregen ook paralympier Bibian Mentel en voetballer Anouk Hoogendijk een rood licht. Gezien de jurypunten leek het voor de hand te liggen dat Bibian de wedstrijd zou verlaten, maar het bleek toch echt Tooske.

Euvgenia verbaasd

Er ging een merkbare schok door de zaal en jurylid Euvegnia Parakhina kon haar verontwaardiging niet beheersen. Ze beende de dansvloer op om Tooske te knuffelen. De presentatrice droeg haar verlies manmoedig en liet in de afscheidsdans zien wat voor skills ze had door moeiteloos een lift met haar danspartner te doen. Ondertussen regende het verbijsterde tweets.

 

En tot slot een overdenking van de verdeling van de punten.

Meer over