Ontberingen en zoenpartijen in SBS-realityprogramma Utopia

Op 6 januari om 19.30 uur klinkt het startschot voor het nieuwe John de Mol-project Utopia. Het kersverse reality-programma is het hele jaar dagelijks te zien op SBS 6.

Voor de echte Utopia-fanaat is het mogelijk om de kandidaten 24 uur per dag live te volgen via een live-stream op de Utopia website. De uitzendingen op internet laten zien dat de beloofde ontberingen eigenlijk best meevallen.

Kluis

Zo blijkt er in de kluis bijvoorbeeld 10.000 euro te liggen waarmee met de buitenwereld kan worden onderhandeld over kleren, telefoonladers of het materiaal voor het bouwen van een elektriciteitsnetwerk.  

Basisvoorzieningen

Bovendien mochten de deelnemers na aankomst op het Utopia-terrein zelfs nog een keer terug naar huis om een kist met nuttige spullen te vullen, zoals sigaretten, eten en een kraantje voor stromend water. In twee dagen zijn bijna alle basisvoorzieningen al geregeld. Er is onderdak, een bed, douche en stromend water.

 

Ruzie

Utopia is nauwelijks begonnen of er gebeurt al genoeg spannends tussen de kandidaten. Zo is de eerste fikse ruzie al een feit. Een conflict tussen deelnemers Vanessa en Hakim liep zo uit de hand dat de camera's op internet zelfs even werden uitgezet.


Zoen

Ook was te zien hoe ondernemer Paul en kandidate Billy onder een geïmproviseerde douche heftig begonnen te zoenen. Dit terwijl Paul laatst aan het Algemeen Dagblad vertelde dat hij vooral zijn vrouw vreselijk zou gaan missen.

De volgende ochtend vroeg een mede-Utopiaan aan Paul of er afspraken waren met zijn echtgenote. 'Ja, blijven douchen,' luidde het antwoord.

Het grote avontuur

Hoe dan ook zal het mega-project van SBS 6 zeker niet saai worden. Ga er maar aan staan: een jaar leven op een kale vlakte zonder wetten en met onbekenden. Welkom in Utopia.

Reageren