23-jarige student

Onverslaanbare Nederlander in Vlaamse spelshow Blokken

11 April 2018 15:32 | amusement | Door Televizier

© Screenschot Eén
De 23-jarige Jan van Soeren maakte de afgelopen tijd furore op de Vlaamse televisie. De Groningse student kreeg het voor elkaar om maar liefst zeven aflevering achter elkaar deel te nemen aan de populaire spelshow Blokken. En dat zorgt voor de nodige aandacht.
Blokken is al sinds 1994 een begrip op de Vlaamse televisie. In deze spelshow spelen twee kandidaten tegen elkaar een kennisquiz, terwijl ze tussen de vragen door een potje Tetris spelen. De winnaar gaat naar huis met een leuk geldbedrag.

Jan is on fire

Een van die winnaars is Jan van Soeren, die al jaren met het bord op schoot naar Blokken kijkt. Hij besloot zich op te geven, kwam door de voorselectie en voordat hij het wist zat hij maar liefst zeven afleveringen achter elkaar in de spelshow. “Het ging maar door. Maar ik heb ook veel geluk gehad”, vertelt hij aan het AD. “Ik heb veel bonusrijen gemaakt voor 50 punten. Dat werkt op dat moment erg in je voordeel.”

Beste Nederlander

Jan is met zijn score de beste Nederlander die ooit aan Blokken deel heeft genomen. Dat leverde hem 6.000 euro, een Oled tv en een smartphone op. Benieuwd naar zijn deelname? Bekijk dan de video hieronder.

Meer over