Als dat maar goed gaat

Ook bank in talkshow Merel Westrik

13 oktober 2019 11:29 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© William Rutten
De nieuwe talkshow van Merel Westrik op Net5 begint aanstaande woensdag met een heuse bank. "De oude bank van Eva, die konden we voor een koopje rijgen", zo zegt ze.

In een interview met het AD wordt uiteraard gevraagd naar de zitmogelijkheden in Ladies Night, zoals de nieuwbakken talkshow heet. De talkshows van Eva Jinek en Beau van Erven Dorens begonnen ook met een bank, maar zijn uiteindelijk overgestapt op een tafel. Deze beide banken zijn nu te zien in de show van Merel, zo doet ze uit de doeken.

Wekelijks

Bij de commerciële omroepen zijn de talkshows de laatste jaren niet bepaald geslaagd. Merel is daar niet bang door geworden. "Dit wordt wekelijks hè, niet dagelijks. Ik vind ook oprecht dat je Beau niet aan Jinek kan meten. Soms is Beau ‘spot on’, soms is het mwah. Eva maakt al jaren een dagelijkse show, dat is een ervaring waar je u tegen zegt – en Beau begint net", zo doelt ze op de wat tegenvallende kijkcijfers van de talkshow van Beau.

Bloedspannend

Toch zijn er zenuwen aanwezig bij de kersverse talkshowhost. "Natuurlijk ervaar ik druk en vind ik het bloedspannend. Het programma wordt opgenomen in de grootste studio die ik in mijn leven heb gezien", zegt ze tegen de krant. "Ik zei nog als geintje tegen Linda: Dit is gewoon groter dan Miljoenenjacht! Ik kom toch uit een bescheiden studiootje van RTL Nieuws. Toen sloeg de paniek me wel even om het hart."

Ladies Night is vanaf aanstaande woensdag om 21.30 uur te zien op Net5.