Tweede seizoen

Oos Kesbeke twijfelt over vervolg realityserie De Augurkenkoning

13 april 2024 10:35 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP
Bij RTL5 is vanaf 18 april het tweede seizoen van De Augurkenkoning te zien. Daarin staat het familiebedrijf Kesbeke Fijne Tafelzuren centraal en volgens Oos Kesbeke kan het zomaar eens het laatste seizoen worden.

"Dat denk ik wel. Sil vond deze al eentje te veel, die blijft het liefst onder de radar. Wat ik zelf prachtig zou vinden: dat ze de Televizier-Ring aan ons uitreiken. Dat wij, als platte conservenboeren, dat wij die prijs dan krijgen. Ik ben een rare lul, hoor. En die jongens ook. Als we ergens aan meedoen, dan willen we ook winnen!", zegt de augurkenkoning in gesprek met het AD.

Kijkcijfers

De kijkcijfers van de realityserie zijn bijzonder goed te noemen. Naar het eerste seizoen keken gemiddeld 700.000 mensen. Toch doet Kesbeke zich niet anders voor dan hij is, evenals zijn zoons Camiel en Silvian. "Wij voelen ons nul BN'er. Wij zijn gewoon onszelf en dat willen we ook blijven. Tuurlijk, als ik door de stad loop dan is het 'hé Oosie' hier, en 'hé Oosie' daar, mensen steken hun duim op. Prachtig. Nu zijn we eventjes populair, maar als we niet meer op de buis zijn, zijn ze je zo weer vergeten."

Dicht

Kesbeke staat voor zijn personeel, zo legt hij uit. "We eten elke middag samen, we letten op mekaar, van tijd tot tijd doen we leuke dingen. Een boottochtje door de Jordaan, met z'n allen naar het theater. Voor de nieuwe serie gaan we met het hele zooitje een lang weekend naar Lissabon. Dan zijn we voor het eerst in de historie een dag dicht. Sommige jongens hebben nog nooit gevlogen."

Meer over