Op bezoek bij de Oosterburen in De Duitsers op Nederland 1

Hoe kijken ‘wij Nederlanders’ tegen de Duitsers aan en vice versa? Welke vooroordelen bestaan er meer dan 68 jaar na het eind van de Tweede Wereldoorlog over en weer nog?

Victor Reinier, Kim-Lian van der Meij, Lauren Verster, Annemieke Schollaardt, Kees Tol en Jort Kelder wippen de grens over en ­brengen verslag uit in de nieuwe zesdelige AVROTROS-serie De Duitsers.

Het geheim van de Krimi

In de eerste aflevering gaat Victor Reinier (Baantjer, Flikken Maastricht) op zoek naar het geheim van de Duitse krimi. Hij krijgt een gastrolletje als agent in TatortMünster en stelt ­tussen de bedrijven door vast dat Duitsers: a: op de set gedisciplineerder zijn, en b: van kinderachtige humor houden. „Als iemand in de poep stapt, beginnen ze hier hard te lachen.”

De sekswereld

Lauren Verster verdiept zich bij onze oosterburen in de wereld van de commerciële seks. Nederland heeft, met de Amsterdamse ­Wallen, op dat gebied een naam hoog te houden. Maar Duitsland blijkt als ‘seksland’ inmiddels ook een begrip te zijn.

Bordeel

Lauren neemt een kijkje in een ‘all you can fuck’-bordeel (onbeperkt seksen) en verbaast zich over de organisatie Fuck for Forest die seksfilm zegt te maken om het regenwoud te behouden. Hoezo: Duitsers hebben geen humor?

Oktoberfest

Kees Tol bezoekt, ten slotte, in Beieren Oktoberfest waar het bier rijkelijk vloeit en jongeren volgens een uit­gekiende code naar een geschikte partner zoeken.

De fascinerende Duitsers, 21.10 op Nederland 3.

Meer over:

Reageren