Welcome back!

Fidan Ekiz en Renze Klamer keren op deze datum terug met De Vooravond

3 Februari 2021 15:44 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© BNNVARA
Fidan Ekiz en Renze Klamer zijn over een kleine twee weken terug met De Vooravond. De opvolger van De wereld draait door start vanaf 15 februari met het tweede seizoen.

Op de maandag na Valentijnsdag nemen Fidan en Renze het talkshowstokje over van Margriet van der Linden, die met haar M nog op 19.00 uur staat. Het eerste seizoen van De Vooravond bestond uit slechts veertig afleveringen, omdat Margriet en haar redactie al een heel programma hadden rondom de Amerikaanse verkiezingen.

Behoefte

Het presentatieduo kijkt uit naar het tweede seizoen van De Vooravond. "We hebben het echt gemist, met alles wat er in de actualiteit speelt", zegt Klamer. Ekiz voegt daaraan toe dat de komende Tweede Kamerverkiezingen een prominente rol krijgen in de afleveringen. "Ik heb veel zin en behoefte om daarover in gesprek te gaan."

Chabot 

Fidan en Renze willen ook wat meer ruimte aan cultuur geven. “We krijgen elke maand de familie Chabot (vader Bart en zoons Splinter, Maurits en Sebastiaan) op bezoek, om ons enthousiast te maken over boeken uit hun eigen boekenkast." Voor Splinter worden het drukke weken, want hij krijgt op zondag zijn eigen talkshow SPLNTR! bij AVROTROS.

De Vooravond is vanaf maandag 15 februari om 19.00 uur te zien bij BNNVARA op NPO1.

Meer over