Nieuw duo van Op1

Astrid Joosten: ‘De Paul de Leeuw die ik privé ken, wil ik ook in Op1 zien’

6 november 2020 17:56 | amusement | Door Andrea Peelen

© BNNVARA
Astrid Joosten en Paul de Leeuw beginnen vanavond als nieuw presentatieduo in Op1. De twee, die ook vrienden van elkaar zijn, hebben veel zin in de klus en hopen vanavond het weekendgevoel in de huiskamer te brengen.

Dit meldt een persbericht van BNNVARA. Voor Paul de Leeuw is de NPO-talkshow de eerste presentatieklus sinds zijn overstap naar de publieke omroep. Samen met Astrid neemt hij de vrijdag over van Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg, die naar de maandag verhuizen.

Goed bevriend

Toen Joosten werd gevraagd of ze samen met Paul de vrijdag te presenteren, zei ze meteen ja. "Ik ken Paul al meer dan dertig jaar en we zijn bevriend. Hij hang op tv vaak de lolbroek uit, maar is heel goed geïnformeerd. Hij leest stapels kranten, romans, ziet veel films. Paul is een breed geïnteresseerde man en om dit samen met hem te gaan doen, vind ik fantastisch."

Ook De Leeuw staat te trappelen om aan de slag te gaan. "Een dag na de crematie van mijn vader werd ik gebeld of ik met Astrid Op1 wilde doen. Het is nadrukkelijk voor dit ene programma, maar ik ontken niet dat het ook als thuiskomen voelt", aldus de presentator.

Weekendgevoel

Het duo hoopt met de samenstelling een ‘wat luchtiger weekendgevoel’ in de huiskamer te brengen. "Door voor ons te kiezen, creëer je een andere sfeer, misschien minder ernstig", denkt Joosten. "Paul en ik dagen elkaar daar ook in uit. De Paul de Leeuw die ik privé ken, wil ik ook in Op1 zien."

Ze vervolgt: "Vriendschap is wel een sleutel in ons geval. Een duo slaagt op z’n best als de ene helft de andere alles gunt."

Op1 is elke werkdag om 22.35 uur te zien bij NPO1.

Meer over