Genieten!

Op1-kijkers herbeleven oude tijden met Edwin Rutten: ‘Rakkers van mij’

17 januari 2024 13:27 | amusement | Door Judith Regeling

© NLZiet
Op1 heeft in tegenstelling tot de meeste talkshows een wat zakelijker imago. Echter, wanneer Edwin Rutten opduikt, verdwijnt die formele sfeer als sneeuw voor de zon. Hij laat zelfs Prins Constantijn meedoen met 'deze vuist op deze vuist'.

En de kijkers? Die smullen ervan! 

Edwin Rutten als Ome Willem

Edwin Rutten schoof overigens niet toevallig aan bij Op1. Hij kwam praten over het iconische kinderprogramma De Film van Ome Willem, dat in 1974 voor het eerst op televisie verscheen. Talloze generaties zijn opgegroeid met herinneringen aan termen en liedjes als 'rakkers van mij', 'deze vuist op deze vuist', 'joepie de poepie' en natuurlijk de onvergetelijke 'broodje poep'.

'Deze vuist op deze vuist'

Vooral het deuntje 'deze vuist op deze vuist' roept bij iedereen nostalgische gevoelens op. Waarom dit liedje zo'n enorm succes werd, doet er na zoveel jaren eigenlijk niet meer toe. Het onderstaande filmpje illustreert het treffend: zelfs prins Constantijn is een fan!

De kijkers moeten hun vuist dan misschien voor nu even in hun zak laten, maar genieten kunnen ze wel. Op X laten ze massaal weten enorm blij te zijn met Edwin Rutten als gast. 

Meer over