Ophef over deskundigensalaris Peter R. de Vries

24 september 2015 12:02 | amusement | Door Televizier

© William Rutten

Er is behoorlijk wat commotie ontstaan over het nieuws dat Peter R. de Vries fiks betaald wordt om zijn mening te geven in talkshows. Je zou welhaast kunnen spreken over 'Petergate'.

Veel Nederlanders laten via Twitter weten het zeer ergerlijk te vinden dat Peter R. de Vries geld krijgt om zijn mening te verkondigen en vooral dat hij dat zo vaak doet.

Verklaring Peter R. de Vries

In de woensdagavond-aflevering van Pauw verdedigde De Vries zijn dikke salaris (2000 tot 5000 euro per tv-optreden) met de volgende tekst:

„Het is niet zo, wat veel mensen denken, dat het alleen een kwestie is van even binnenschuiven, je verhaaltje doen en klaar is Kees, maar jullie vragen mij vaak rechtszaken te volgen. Dan zit je de hele dag in de rechtbank. Of om bepaalde misdaadboeken te lezen. Of een Kamerdebat te volgen in de zaak van Volkert van der Graaf. Dan verwacht kennelijk een groot gedeelte van Nederland dat je dat allemaal voor niks doet. Dat je dan om 2 uur ’s nachts thuiskomt en zegt: ‘Een hartstikke fijne avond gehad, gezellig en daar hoef ik niet voor betaald te worden.’  Het zit iets anders dus.”

Maar die verklaring overtuigde lang niet iedereen.

Ook Bn'ers bemoeien zich met de kwestie.

Politicus Frits Huffnagel is zo te zien nooit betaald, net zo min als politiek deskundige Wouke van Scherrenburg.

Meer over