In de wolken

Opmerkelijke carrièreswitch voor acteur Levi van Kempen

8 oktober 2021 10:06 | amusement | Door Ingelise De Vries

© Geert de Lange
Acteur Levi van Kempen, onder andere bekend van de soap Onderweg Naar Morgen, maakt een opmerkelijke carrièreswitch. De acteur is tegenwoordig in de lucht te vinden als piloot.

Levi van Kempen is bekend als acteur, stemacteur en zanger, maar de kans is aanwezig dat mensen hem binnenkort ook over de intercom van een vliegtuig horen. Na 2,5 jaar is hij afgestudeerd als piloot voor de Boeing 737 van Transavia, laat hij via Instagram weten.

Levi van Kempen als piloot

Al van jongs af aan heeft de acteur een fascinatie voor vliegtuigen. Tijd voor een nieuwe carrière, dus. "De posters van vliegtuigen glommen boven mijn bed", schrijft Levi van Kempen. "Toen ik op mijn 16e voor ‘Onderweg naar Morgen’ werd gecast, startte voor mij een hele andere carrière…"

"Het vliegen heb ik echter nooit losgelaten. Ik ben gaan zweefvliegen en 7 jaar geleden in Amerika mijn Private Pilot License gehaald om kleine eenmotorige vliegtuigen te mogen vliegen. Nu, na ruim 2 jaar keihard studeren, mag ik zeggen dat ik gebrevetteerd Boeing 737 piloot ben en binnenkort mag gaan vliegen."

 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Levi van Kempen (@levivankempen)

Meer over