Opnames Galileo seizoen 2 afgerond

12 augustus 2016 16:02 | amusement | Door Televizier

© RTL Nederland/William Rutten

Luuk Ikink zit niet stil: de presentator heeft tijdens de zomerbreak van RTL Late night een compleet nieuw seizoen van Galileo opgenomen.

Luuk (33) praat ook in het tweede seizoen van het populair-wetenschappelijke programma de verschillende filmpjes en testjes aan elkaar. De afgelopen dagen hield hij via Instagram zijn volgers op de hoogte van de vorderingen. Vrijdagmiddag had hij goed nieuws te melden: het laatste shot voor het seizoen stond er op. 

Frietdieet

Daarmee zit het werk er voor Luuk op, maar de Galileo verslaggevers krijgen het pas echt zwaar dit seizoen. Zo waagt Jorn Rohde zich aan een culinair experiment: hij eet een maand lang niets anders dan friet en vitaminepillen om te zien wat voor invloed dat heeft op zijn lichamelijk gestel. Ook test hij diverse achtbanen.

Cupping

Manuel Venderbos waagt ook in deze reeks weer lijf en leden. Hij onderzoekt onder meer de zin en onzin van cupping therapy, een techniek waar zwemmer Michael Phelps bij zweert. Door met een kopje stukken huid vacuüm te zuigen, wordt de bloedsomloop gestimuleerd en zou je beter presteren. Aan Giel Beelen vertelde Manuel al daar weinig van gemerkt te hebben, behalve dat het "echt f*cking pijn deed". 

Het tweede seizoen van Galileo start vanaf maandag 5 september om 19.30 uur op RTL 5.

Meer over