Dankzij protocol

'Opnames Love Island toch van start ondanks coronacrisis'

11 juni 2020 11:09 | amusement | Door Jef Willemsen

© Instagram Viktor Verhulst
De opnames van het tweede seizoen Love island kunnen waarschijnlijk tóch van start gaan dankzij een door de producenten opgesteld coronaprotocol.

RTL bevestigt aan het AD dat er samen met producent ITV Studios Netherlands en de Vlaamse zender VIJF is gewerkt aan een set regels om de opnames van het liefdesprogramma verantwoord te laten verlopen.

Coronamaatregelen

In Love island gaat een groep Nederlandse en Belgische singles naar Gran Canaria om in een luxe villa van het goede leven te genieten. Toch is het best lastig om spannende televisie te krijgen als iedereen zich aan de regels van de anderhalvemetersamenleving moet houden. Daarom zijn er coronamaatregelen getroffen.

Coronatests

De sleutel is herhaaldelijk testen. Voor vertrek krijgen alle deelnemers een coronatest en ook tijdens hun verblijf moeten ze zich geregeld op het virus laten onderzoeken. Als de uitslag positief is of als iemand weigert zijn of haar status te onthullen, stoppen de opnames direct. Alle kandidaten kunnen zich ieder moment op eigen initiatief laten testen.

Een huishouden

Zolang iedereen negatief test, gelden de tien kandidaten als een huishouden. Dit betekent dat deze groep wildvreemden geen anderhalve meter afstand hoeft te houden en er toch nog spannende televisie kan ontstaan. Viktor Verhulst en Holly Mae Brood kijken van een afstand toe.

Meer over