Opnames Wie is de Mol 2018 lijken in volle gang - maar wie doen er mee?

Het duurt nog wel even totdat Wie is de Mol? weer op tv is, maar het lijkt erop dat de opnames van het achttiende seizoen inmiddels volop bezig zijn.

De exacte opnameperiode van Wie is de Mol? is altijd strikt geheim, maar doorgaans vertrekt een nieuwe lichting kandidaten in mei of juni voor drie weken naar een ver oord om het mysterieuze spel te spelen. Omroep AVROTROS en producent IDTV laten natuurlijk niets los, maar uit de agenda van de presentator van dienst zijn wel de nodige hints af te leiden over de draaiweken.

Art Rooijakkers

Ook het achttiende seizoen wordt weer gepresenteerd door Art Rooijakkers. Hoewel hij nog maar kort geleden vader werd van een tweeling, gaf de AVROTROS-ster in het AD aan gewoon Wie is de Mol? te blijven doen: “Als alles volgens plan verloopt, kan ik zowel de bevalling meemaken als gewoon weer presenteren.” De geboorte van dochters Puk en Keesje was op 14 april, dus die timing was inderdaad gunstig. Maar wanneer is de WIDM-crew dan vertrokken?

Vertrek

Art is normaal gesproken regelmatig op NPO Radio 1 te horen als host van het programma Radio EenVandaag. Op woensdag 10 mei was hij nog gewoon te beluisteren op de nieuws- en sportzender, maar sindsdien is Art volledig afwezig en laat hij alle uitzendingen over aan collega’s Suzanne Bosman, Pieter Jan Hagens en Jan Mom. Ergens na 10 mei zal het Wie is de Mol?-team zijn koffers dus hebben gepakt.

Terugkomst

Half juni moet Art in ieder geval weer terug zijn in Nederland. Tijdens de Nacht van de Vluchteling, van 17 op 18 juni, legt hij als ambassadeur van Stichting Vluchteling 20 kilometer af bij de sponsorloop in Amsterdam. Dat betekent dat de opnames van ons favoriete avonturenprogramma tegen die tijd afgerond moeten zijn.

Zapplive-award

Eén ding lijkt dus zeker: nu we precies tussen 10 mei en 17 juni zitten, zijn de opnames in volle gang. Toen Wie is de Mol? afgelopen zaterdag een Zapplive-award won, was Art afwezig: hij liet de prijs ophalen door de Mol van afgelopen jaar, Thomas Cammaert, en de verliezend finalist Jochem van Gelder.

Sociale media

Opvallend is dat Art tijdens deze vermoedelijke opnameperiode wel gewoon blijft twitteren en instagrammen. Zo plaatste hij rond de Europa League-finale met Ajax en de Giro-winst van Tom Dumoulin de volgende tweets:

Het zou kunnen dat Art, die weet hoe fanatiek de Molloten zijn sociale media in de gaten houden, zijn twitteraccount tijdelijk door iemand anders laat beheren, bijvoorbeeld zijn vriendin Andrea. Op Instagram ontbreken de laatste tijd foto’s met de presentator zelf in beeld.

Instagram

Zeer opmerkelijk is ook dat op Arts Instagram-pagina afgelopen weekend een update verscheen waarin de presentator zich opwond over de ‘hufters’ die zijn vriendin en zijn dochters hadden bekogeld met eieren tijdens een boottochtje. Diverse media pikten het bericht op, maar inmiddels is de Instagram-post weer verwijderd. Gaf het bericht (geplaatst door Andrea?) misschien toch te veel weg? Zouden Andrea, Puk en Koosje wel zonder Art gaan varen als hij deze zondag gewoon in Nederland was?

Wie doen er mee?

Als we ervan uitgaan dat Wie is de Mol? momenteel wordt opgenomen, kan het grote speculeren beginnen: welke kandidaten doen er mee aan het achttiende seizoen? Ook voor dat mysterie nemen Molloten graag een kijkje op sociale media. Welke bekende Nederlanders zijn opeens opvallend stil? Een eerste potentiële deelnemer lijkt al gevonden: BNN-presentator Jan Versteegh.

Lees ook: Doet Jan Versteegh mee aan Wie is de Mol 2018?

Meer over:

Reageren