Beetje melig

Optreden Helmut Lotti bij Vandaag Inside levert ietwat ongemakkelijke tv op

12 april 2024 10:01 | amusement | Door Esther Hut

© Talpa

Helmut Lotti zou je kunnen kennen van zijn klassieke repertoire, maar de Belgische zanger heeft het nu over een andere boeg gegooid. Gisteravond liet hij voor het eerst live op de Nederlandse tv bij Vandaag Inside zijn metal kant zien en dat was op z’n zachtst gezegd even wennen.

Hij bracht het nummer I Was Made for Loving You van Kiss ten gehore.

Helmut Lotti

De inmiddels 54-jarige Helmut Lotti brak als 19-jarige door toen hij meedeed aan de Soundmixshow in Nederland. Al die jaren stond hij bekend om zijn brave en nette repertoire, maar waarschijnlijk had de zanger zin in iets ruigers want sinds een tijd heeft hij zich helemaal op de Metal muziek gestort.

Vandaag Inside

Helmut kondigde gisteren zelfs zijn concertreeks Hellmut Lotti Goes Metal aan en voor hij in Nederland op het podium staat, kregen kijkers gisteravond eerst een voorproefje bij Vandaag Inside.

De Belgische zanger mocht de uitzending van Vandaag Inside openen met het nummer I Was Made For Loving You en pakte helemaal uit. Maar pakte vooral zijn tijd. Een aantal minuten moesten Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp wachten tot ze konden beginnen. Wilfred zat gewoon op zijn telefoon tijdens het optreden en de mannen leken er zelfs een beetje melig van te worden.

Ook op momenten dat Helmut Lotti het publiek mee probeerde te krijgen door te klappen, kwam er maar weinig respons. Wat ietwat ongemakkelijk tv opleverde. Oordeel zelf.

Vandaag Inside is elke werkdag te zien om 21:30 uur op SBS6.

Meer over