Organisaties boos over parodie Van der Gijp

4 februari 2018 10:15 | amusement | Door Televizier

© RTL/Kastermans

De actie van René van der Gijp van vrijdagavond in Voetbal Inside heeft nogal wat mensen boos gemaakt. Homobelangenorganisatie COC en Transgender Netwerk Nederland (TNN) hebben hun woede geuit.

De twee organisaties kunnen niet bepaald lachen om de grap van de voetbal-analist en noemen de parodie “treurig”. De organisaties lieten het volgende weten: “Iemand worstelt een leven lang met haar identiteit, heeft de moed om daar publiek voor uit te komen en het enige wat de heren van VI kunnen verzinnen is om zo iemand belachelijk te maken.”

Stoppen

Als het aan de organisaties ligt stopt het programma. “Wat ons betreft gaat de stekker eruit.” Bovendien roepen ze de sponsors op om te stoppen met de talkshow.

Vorige eeuw

“Blijkbaar zijn ze met hun ideeën over transgenderpersonen en homo’s diep in de vorige eeuw blijven hangen, en na het zoveelste incident krijg je de indruk dat dat ook niet meer gaat veranderen”, aldus TNN-voorzitter Brand Berghouwer en COC-voorzitter Tanja Ineke.

Ook Paul de Leeuw twitterde iets over de grap van Van der Gijp.

Van der Gijp zat vrijdagavond na een reclameblok ineens als vrouw aan tafel in het programma. De actie is een verwijzing naar de Vlaamse journalist Boudewijn van Spilbeeck, die eerder aangaf voortaan als vrouw door het leven te gaan.

Meer over