Oud-juryleden Idols hadden geen zin in nieuwe versie

Henkjan Smits, Eric van Tijn, Jerney Kaagman en Edwin Jansen zijn allemaal gepolst voor de jury van het nieuwe Idols. Maar ze wilden niet. 

Het viertal maakte ooit furore met Idols maar weigerde in reprise te gaan. In een interview met de Volkskrant vertellen Jerney Kaagman, Edwin, Henkjan en Eric waarom: „De jury's van tegenwoordig bestaan uit entertainers en artiesten, zoals Marco Borsato, Miss Montreal, Ali B en Anouk in The Voice of Holland. Ik zie mezelf daar niet tussen zitten.”, zo verklaart Eric zichzelf.

Serieus nagedacht

En ook de rest voelde niks voor een herhaling van zetten. Henkjan Smits: „Ik heb er drie weken serieus over nagedacht, maar ik werd vooral onrustig van het idee. Jarenlang was er geen haar op mijn hoofd geweest die eraan dacht, en omdat RTL nu had besloten het programma weer op de buis te brengen zou ik het opeens tóch overwegen? Mijn huidige werkzaamheden beletten me ook.”

Briljant

Edwin Jansen: „De wereld is veranderd. Er zijn nu talloze talentenjachten. Als ik nu talent had en ik zou écht goed zijn, dan zou ik me opgeven voor The Voice. Niet voor Idols.' Ik was vooral bang dat een nieuw seizoen met ons in de jury een slap aftreksel van dertien jaar geleden zou worden. Met eventueel als gevolg dat zo'n mislukt probeersel je de rest van je leven bijblijft, in plaats van het plezier van vroeger. Toen was het briljant, mooi, succesvol. Het eerste seizoen van Idols was geschiedenis schrijven.

Jamai

De nieuwe jury van Idols bestaat uit Martijn Krabbé, Jamai Loman, Eva Simons en Ronald Molendijk. Dat Idols-winnaar Jamai nu aan de jurytafel zit, juichen de voormalig juryleden alleen maar toe : „Ik vind het mooi dat Jamai als winnaar van de eerste Idols in de jury van de nieuwe serie zit. Het cirkeltje is rond. Jamai is veel meer dan alleen een talentvolle zanger gebleken”, zegt Edwin Jansen.

Reageren