Genieten

Oud-Mol Jeroen Kijk in de Vegte over dit seizoen van Wie Is de Mol?

6 maart 2021 10:00 | amusement | Door Irma Tomas

© Avrotros

Terwijl Jeroen Kijk in de Vegte nog nageniet van het jubileumseizoen van Wie is de Mol? gaat zijn opvolger zich alweer bekendmaken. Welke kandidaat viel de oud-Mol en radio-dj het meeste op?

Tekst: Dominique Hofman

Kijk je als oud-Mol anders dan voorheen?
“Bij elke opdracht dacht ik na over hoe ik die zou saboteren. Maar verder kijk ik zoals de gemiddelde Nederlander: de aflevering, Moltalk en daarna erover praten met collega’s. Het liefst had ik meegedaan aan de abseilopdracht, alleen al omdat ik dat anders nooit zou doen.

Of ik jaloers was op de groep? Na mijn eerste seizoen in 2017 voelde het alsof je oude verkering met een ander stond te zoenen. Nu had ik dat niet. Tijdens het jubileumseizoen voelde ik me sowieso al bevoorrecht dat ik opnieuw mocht meedoen en ook nog als Mol. Al heb ik soms heimwee naar Toscane. Nu al zin om –zodra het kan – daar weer heen te gaan met die fantastische groep.”

Wie was voor jou de smaakmaker?
“Joshua. Met zijn bravoure van ‘ik het regel het allemaal wel’. Soms dacht ik: gast, doe eens rustig, luister eens naar wat anderen zeggen. Hij heeft me goed om de tuin geleid. Misschien hebben ze weer zo’n type als Jan Versteegh gekozen, dacht ik, een sportieve alfaman die heel fanatiek doet en ondertussen hard aan het mollen is. Niet dus. Het is sowieso een groep met pittige karakters. Het leuke aan Wie is de Mol? is ook dat je nieuwe mensen leert kennen. Zoals Splinter, wat een leuke jongen is dat!”

Welke tip had je de Mol willen meegeven?
“Het is een open deur, maar geniet ervan. Dat is af en toe best moeilijk. Zeker in het begin denk je dat alle kandidaten jou in de gaten hebben, maar zij zijn dan met iedereen bezig. Alles kan een Mol-actie zijn in hun ogen. Wees dus niet bang om lekker te klooien op zo’n moment.”

Wie is de Mol? | zaterdag | NPO 1 | 20.30 uur

Meer over