Wie is de Mol?

Oud-Mollen voorspellen: ‘Claes Iversen is de mol’

10 Januari 2020 11:00 | amusement | Door Irma Tomas

© AVROTROS

De komende weken is Nederland weer in de ban van de vraag: Wie is de mol? Oud-mollen Patrick Stoof en Thomas Cammaert bekeken de introductiefilmpjes van de kandidaten en doen een voorspelling.

Tekst: Dominique Hofman

Anita Witzier (presentator, 58)
Thomas: “Anita zegt dat ze ongeduldig, slordig en punctueel is: geen goede mol-eigenschappen. Je moet juist geduldig het moment afwachten waarop je zorgvuldig kan mollen. Ook moet je kunnen loslaten. Toch ga ik op haar letten, omdat zij een mol kan zijn die je niet ziet aankomen.”
Patrick: “Anita kan juist op haar slordigheid terugvallen als ze een opdracht slecht gedaan heeft. Ze zou een leuke mol zijn.”

Buddy Vedder (acteur, 25)
Patrick: “Het lijkt me sterk dat Buddy de mol is. Hij is te veel een jonge hond. Waarschijnlijk krijgt hij daardoor weinig mee van wat er om hem heen gebeurt.”
Thomas: “Buddy’s enthousiasme en gedrevenheid kunnen hem ver brengen. Maar hij kan ook te ambitieus zijn, waardoor hij verstrikt raakt in zijn eigen theorieën en vervolgens eruit ligt. Als mol heb ik hem afgestreept.”

Claes Iversen (modeontwerper, 42)
Thomas: “Claes zegt dat hij zowel rustig als energiek is. Hij komt een beetje mysterieus over. De kandidaten zullen hem niet goed kunnen plaatsen, dus hij zou een goede mol kunnen zijn.”
Patrick: “Hij is de mol! Die mysterieuze kant is ideaal en als modeontwerper weet hij hoe het is om alleen te werken. En zijn moedertaal is heel handig voor de verborgen aanwijzingen. Dan zie je later terug dat hij allemaal dingen in het Deens heeft gezegd, die niemand begreep.”

Jaike Belfor (actrice, 42)
Patrick: “Zij is echt een heel leuke kandidaat. Maar ze komt op mij te enthousiast over om de mol te zijn.”
Thomas: “Jaike staat wel op mijn verdachtenlijstje. Ze is heel stoer en tegelijkertijd zachtaardig. Het is goed als een mol twee kanten heeft. Net als Claes kan Jaike de kandidaten aan het twijfelen brengen. Wie is zij nu echt?”

Johan Goossens (cabaretier, 37)
Thomas: “Johan is te naïef en komt waarschijnlijk niet ver. Een mol zou nooit zeggen dat hij niet kan liegen. Dat is te voor de hand liggend. Hij is wel heel grappig en een echte sfeermaker.”
Patrick: “Zeggen dat je niet kunt liegen, is juist een strategie. Net als de gezellige kandidaat uithangen, zodat niemand verwacht dat jij de groep geld afhandig maakt. Als mol moet je wel stalen zenuwen hebben en die heeft Johan volgens mij niet.”

Leonie ter Braak (presentator, 39)
Thomas: “Een mogelijke finalist. Leonie gaat het spel heel sluw spelen. Ze zegt dat ze goed kan liegen en dat is handig als kandidaat. De andere deelnemers gaan haar flink verdenken.”
Patrick: “Leonie lijkt me ontzettend slim. Geen allemansvriend, maar wel iemand die de anderen gebruikt om informatie te vergaren over de mol. Zij gaat als eerste verbondjes sluiten.”

Miljuschka Witzenhausen (tv-kok, 34)
Patrick: “Als je bang bent voor de huichelarij, zoals Miljuschka het noemt, kun je niet de mol zijn. Dan moet je het spel oneerlijk spelen en het lijkt erop dat zij dat niet wil doen.”
Thomas: “Nee, Miljuschka is geen mol-optie. Ze zegt dat ze geen teamplayer is, terwijl de mol een groepsdier is. Ik denk dat zij er na twee afleveringen uit ligt.”

Nathan Rutjes (oud-voetballer, 36)
Thomas: “Nathan is enthousiast en lijkt betrouwbaar. Die gaat sowieso zieltjes winnen. Verder kan ik hem niet goed peilen en daarom vind ik hem een interessante molkandidaat.”
Patrick: “Nathan zegt dat hij de leiding uit handen kan geven. Als je dat zo moet benadrukken, dan kun je dat helemaal niet. Hij ziet wel waar het schip strandt, dat is geen goede tactiek. Waarschijnlijk is hij de eerste afvaller.”

Rob Dekay (singer-songwriter, 33)
Thomas: “Rob is een beetje warrig en toont weinig ambitie: hij wil vooral de eerste ronde halen. Ik denk dat hij het aardig doet en halverwege naar huis moet.”
Patrick: “Ik hoop dat Rob er lang in blijft, want ik ken hem en hij is echt een leuke vent. Hij vertelt zo’n oppervlakkig verhaal, dat het lijkt alsof hij er lang over heeft nagedacht en dus de mol is. Toch denk ik net als Thomas dat hij rond aflevering vijf eruit ligt.”

Tina de Bruin (actrice, 44)
Patrick: “Tina zou de ideale mol zijn. Omdat iedereen haar zo grappig vindt, verwacht niemand dat zij de boel saboteert.”
Thomas: “Als Tina echt zo chaotisch en warrig is, is ze geen mol. Ze heeft geen duidelijke strategie en dat is jammer, want ze is ontzettend grappig. Tina wordt de favoriet van dit seizoen.”

De introductiefilmpjes van de kandidaten zijn te zien op de website van Wie is de mol?

Wie is de mol?, zaterdag • NPO 1 - 20.30 uur

Meer over