Irritantste BN'er

Oud-voetballers scoren Loden Leeuw van Radar

20 december 2022 09:19 | amusement | Door Marjolein Vos

© Uitzendinggemist still
Oud-voetballers Wim Kieft, Sjaak Swart, Wesley Sneijder en Andy van der Meijde kunnen een nieuwe prijs aan hun prijzenkast toevoegen. Maar misschien niet de prijs die je per se wil hebben. Ze wonnen gisteravond de Loden Leeuw, de prijs voor de irritantste BN'er in een reclame. Ze kregen de prijs voor hun rol in de reclame van BetCity.

Dat werd maandagavond in het AVROTROS-programma Radar bekendgemaakt.

69 procent

Met 69 procent van de stemmen sleepten de heren de prijs binnen en versloegen daarmee Frank Lammers en Alex Klaasen. Wedkantoor TOTO kon rekenen op de prijs voor meest irritante reclame met 57,3 procent van de stemmen. Vooral de zingende gorilla als 'koning TOTO' haalde het bloed onder de nagels van de kijkers vandaan.

Verbod

Inmiddels zijn Kieft, Swart, Sneijder en Van der Meijde overigens niet meer te zien in de reclame van BetCity. Sinds 30 juni 2022 mogen er geen oud-voetballers of andere bekende Nederlanders meer worden ingezet voor gokreclames. Ook 'Koning Toto' was eerder een bekende Nederlander, maar werd nu dus vervangen voor de onbekende gorilla.

Uitreiking

Sinds 2002 wordt de Loden Leeuw jaarlijks door Radar uitgereikt. Het is de tegenhanger van de Gouden Loeki waarbij het publiek de beste reclame kiest.

Meer over