Over en uit voor Thuis Op Zondag

9 juli 2016 10:57 | amusement | Door Televizier

© SBS / Elvin

SBS 6 geeft de strijd om de zondagmiddag op. De zender bestelt geen tweede seizoen van het matig bekeken Thuis op zondag.

Lange tijd was onduidelijk of Thuis op zondag een doorstart zou maken, maar SBS bevestigde vrijdagavond aan RTL Boulevard dat het middagmagazine komend najaar definitief niet terugkeert. 

Hard gewerkt

In een verklaring liet de omroep weten best tevreden te zijn over sommige punten van de show, dat er hard is gewerkt maar dat het desondanks niet het succes is geworden waar aan het begin van het seizoen op gehoopt werd. 

Gat opvullen

Thuis op zondag was bedoeld als alternatief op Live 4 you en Life & cooking, de populaire RTL 4 zondagmiddagshows van Carlo Boszhard en Irene Moors. Vorig seizoen stopte het duo na vijftien jaar de zondag te hebben gedomineerd. SBS besloot het gat op te vullen met Kim-Lian van der Meij en Dirk Zeelenberg die in een knusse huiskamersetting gezellige mensen ontvangen en mooie verhalen horen. Zelfs Live4you-kok Sandra Ysbrandy werd aangetrokken. 

Exit Dirk

Het programma kwam echter de gebruikelijke opstartproblemen nooit echt te boven en bleef uitzending na uitzending onwennig aanvoelen. Daarnaast bleken Dirk en Kim-Lian geen gelukkige combinatie. Het duo liep elkaar tijdens interviews vaak voor de voeten. Uiteindelijk hield Zeelenberg afgelopen februari de eer aan zichzelf. Kim-Lian maakte de rest van het seizoen af met gastpresentatoren Kees Tol, Patty Brard en Viktor Brand.

Kim-Lian blijft

Voor presentatrice Kim-Lian van der Meij heeft het sneuvelen van Thuis op zondag geen gevolgen, laat de zender weten. Volgend seizoen is ze gewoon weer van de partij, onder meer met Zullen we een spelletje doen? TV-kok Sandra kreeg bij Thuis op zondag van medium Liesbeth van Dijk te horen dat er een solo show in het verschiet ligt. De sympathieke cheffin kookt inmiddels verder op haar eigen vlog.

Meer over