Overzicht

Dit weten we al over Expeditie Robinson 2023

9 augustus 2023 10:27 | amusement | Door Judith Regeling

© Shotbysud
Dit najaar start er weer een gloednieuw seizoen van Expeditie Robinson. Hoog tijd dus om alles wat we inmiddels weten op een rijtje te zetten.

Laat het survivallen maar beginnen.

Lees ook: Alles over Expeditie Robinson 2023 

Expeditie Robinson

Expeditie Robinson is al jaren een waar begrip in Nederland. Jaarlijks laten diverse BN'ers zich voor maximaal een maand uithongeren op een onbewoond eiland, terwijl ze zich ondertussen ook op fysiek vlak testen. Verdeeld in teams moeten ze voedsel vinden, onderdak regelen en mentale en fysieke proeven doorstaan.

Elke week worden deelnemers geëlimineerd via de altijd gevreesde Eilandraad. Dit programma draait om strategie, samenwerking en doorzettingsvermogen om de uiteindelijke winnaar te bepalen, die de titel van 'Robinson' verdient. Vorig jaar won weerman Dennis Wilt.

Wie presenteren Expeditie Robinson 2023?

De afgelopen jaren is het realitysurvivalprogramma van RTL al door behoorlijk wat mensen gepresenteerd: van Ernst-Paul Hasselbach, Eddy Zoëy, Evi Hanssen, Dennis Weening tot recenter namen als Rick Brandsteder en Kaj Gorgels. In 2023 is het wederom de beurt aan Nicolette Kluijver. Zij wordt dit jaar voor het eerst bijgestaan door Art Rooijakkers.

Nicolette Kluijver voor Expeditie Robinson
Nicolette Kluijver voor Expeditie Robinson

Wie doen er mee aan Expeditie Robinson 2023?

Het is de makers weer gelukt om een veelzijdig rijtje namen te strikken. Onder meer voormalig GTST-ster Guido Spek, presentatrice Iris Enthoven, model Chelsey Weimar, GTST-ster Hassan Slaby, tv-kok Roberta Pagnier en influencer Jaimie Vaes zijn van de partij. Zij nemen het op tegen elkaar en tegen Frits Wester, acteur Willem Voogd, Sekszusje Krista Arriëns, actrice Roosmarijn Wind, verslaggever Mark Baanders, acteur Armband Rosbak en stand-upcomedian Jochem Otten.

Verder zijn ook roeister Ilse Paulis, personal trainer Radmilo Soda, zanger Maxim Froger, zangeres Eva Simons, presentatrice Irene van de Laar en dierenexpert Floris Göbel van de partij.

Lees ook: Leer alle kandidaten van Expeditie Robinson 2023 beter kennen 

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Televizier (@televizier)

Wanneer is Expeditie Robinson 2023 te zien?

Pak je agenda er maar bij, want we weten inmiddels wel wanneer het realitysurvivalprogramma weer te zien is: in het eerste weekend van september om precies te zijn. De eerste uitzending volgt op zaterdag 2 september. Fans van het programma hoeven daarna niet lang te wachten, want aflevering twee is al op zondag 3 september te zien. Daarna kijk je iedere zondag om 20:00 uur naar een nieuwe aflevering.

Het seizoen bestaat uit 16 afleveringen, dus reken maar uit: de finale zou zomaar eens gepland kunnen staan voor 10 december 2023.


Expeditie Robinson is vanaf 2 september te zien bij RTL4; aflevering 2 volgt op zondag 3 september om 20:00 uur. 

Meer over