Lachen, gieren, brullen

Overzicht: Dit zijn de Oudejaarsconferences van 2021

29 december 2021 10:00 | amusement | Door Judith Regeling

© Fast Forward / Hans Peter van Velthoven / Comedy Central
Net als ieder jaar wordt ook ditmaal het jaar afgesloten door de grappen en grollen van diverse cabaretiers in hun Oudejaarsconference. Benieuwd welke bekende gezichten het aandurven? Wij hebben hieronder de leukste voor je verzameld.

1. Javier Guzman

Wie zegt dat een Oudejaarsconference precies op 31 december uitgezonden moet worden om relevant te zijn? Javier Guzman in ieder geval niet! Hij sluit op 29 december 2021 alvast het jaar af met zijn bijzondere Oudejaarsshow In Vertwijfeling Verblijven, die te zien is op Comedy Central. Voor de vierde keer blikt hij op zijn eigen manier terug op het afgelopen jaar. Volgens eigen zeggen is hij scherp van tong, absoluut niet kritisch en is nooit politiek correct, dus dat belooft wat.

Oudejaarsconference: Javier Guzman In Vertwijfeling Verblijven is 29 december om 20:30 uur te zien op Comedy Central. (Beeld: Comedy Central)


2. Peter Pannekoek

Geen Claudia de Breij, Youp van 't Hek of Herman Finkers, maar 'Roast-koning' Peter Pannekoek sluit dit keer het jaar af op NPO1. En dat doet hij uiteraard op zijn geheel eigen manier. "Geen liedjes en geen André Hazes", beloofde hij alvast aan Beau van Erven Dorens, maar enkel onderwerpen die hij belangrijk vindt: Sywert van Lienden, Lil' Kleine en het coronabeleid, maar ook het onschuldig ogende verkeerslichtknopje moet het ontgelden.

De Oudejaarsconference van Peter Pannekoek is op 31 december om 22:30 uur te zien op NPO1. (Beeld: Hans Peter van Velthoven)

Lees meer: Peter Pannekoek tussen de oliebollen 


3. Najib Amhali 

Een grote droom van Najib Amhali komt uit: hij mag eindelijk de Oudejaarsconference doen, en dat laat hij zich geen tweede keer zeggen. In de show Wie het weet mag het zeggen blikt hij daarom ook (in afgeslankte vorm) terug op het afgelopen jaar: van het zware nieuws over corona en de kabinetsformatie die ons allemaal in zijn greep hield tot zijn persoonlijke verhalen, zoals hoe hij de pakketbezorger tot wanhoop dreef en hoe hij thuisonderwijs mogelijk maakte.

Najib Amhali - Wie het weet mag het zeggen! Oudejaarsconference is op 31 december om 22:05 uur te zien op SBS6. (Beeld: FastForward)

Meer weten: Het jaar 2021 volgens Najib Amhali 


4. Guido Weijers? Nee, grapje.

Het had zo mooi kunnen zijn: de Oudejaarsconference van Guido Weijers op RTL4. Maar helaas, de cabaratier besloot in november eigenhandig de stekker eruit te trekken door de onzekerheid rond de coronamaatregelen. "Waar ik vorig jaar alle energie had me continue aan te passen, kies ik deze keer anders. Ik wil er 100 procent voor gaan of helemaal niet", luidde zijn verklaring.

In plaats van Weijers kunnen kijkers om 21:30 uur genieten van de eindejaarsquiz De TV Kijker Van Het Jaar. Hierin testten Tijl Beckand en Luuk Ikink het publiek op hun kennis van 2021. (Beeld: Sushilla Kouwen)

Meer over