31 december 2022

Met deze shows ga je knallend het jaar uit

31 december 2022 08:05 | amusement | Door Irma Tomas

© ANP/Rob Engelaar
Je hoeft je geen moment te vervelen op oudjaarsdag. Wat er allemaal te beleven valt op 31 december 2022? Wij hebben de leukste momenten voor je op een rijtje gezet.

Vandaag Inside Oudejaarsspecial

In de Oudejaarsspecial van Vandaag Inside blikken Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp op hun geheel eigen manier terug op de hoogte- en dieptepunten van 2022. En dat belooft wat. 2022 was namelijk niet alleen het jaar van de veelbesproken kaarsenrel, maar ook het jaar waarin behoorlijk wat BN'ers werden gecanceld, er een paar bekende gezichten ons ontvielen en ook het WK voetbal werd gespeeld.

De mannen staan er op deze feestelijke avond echter niet alleen voor. Onder meer Merel Ek, Hélène Hendriks, Pieter Cobelens, Raymond Mens, Bas Nijhuis, Roxanne Kneteman en Ben van der Burg schuiven aan en zorgen weer voor originele invalshoeken.

Om 20:00 uur te zien op SBS6

Mindf*ck Oudejaarsspecial 2022

Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven zijn te gast te zijn in deze oudejaarsspecial van Victor Mids. Voor de kijkers thuis heeft de illusionist enkele interactieve experimenten in petto. Geld besparen kan ook met Victor, hij deelt namelijk enkele magische trucs om zuiniger te leven. De kijkers thuis kunnen meedoen met een aantal interactieve experimenten.

Om 21:31 uur te zien op NPO 1

NOS Oranje Jaaroverzicht 2022

Een terugblik op de belangrijkste gebeurtenissen van het afgelopen jaar rond de koninklijke familie. Met extra aandacht voor Kroonprinses Amalia. Zij begon aan haar studie, maar kon vanwege bedreigingen niet haar studentenhuis in Amsterdam betrekken en ook niet deelnemen aan het studentenleven daar. Daarnaast was ze voor het eerst aanwezig op Prinsjesdag, omdat ze inmiddels 18 jaar is. Verder wordt teruggekeken op de staatsbezoeken aan Oostenrijk, Zweden en Griekenland

Om 19:14 uur te zien op NPO 2

The Masked Singer Oud & Nieuw Special

Daags na de finale van The Masked Singer volgt een avondvullende toegift. Panelleden Carlo Boszhard, Loretta Schrijver, Buddy Vedder en Gerard Joling moeten voor middernacht de identiteit van vijf nieuwe BN'ers zien te raden. Vorig jaar ging de strijd tussen de Oliebol, de Sneeuwpop, het Vuurwerk, de Champagne, de Klok en de Kerstboom. Enkele van deze toepasselijke kostuums keren vanavond terug, maar er zijn ook twee gloednieuwe creaties te bewonderen. Een ding is zeker: voordat de klok twaalf slaat heeft iedereen zichzelf blootgegeven.

Om 21:45 uur te zien op RTL 4

Ik Hou van Holland

2022 was het jaar waarin Rob Kemps zijn debuut maakte als presentator van Ik Hou van Holland, en voor de Oudejaarsspecial van het programma keert hij terug achter de desk om teamcaptains Leo Alkemade en Jeroen van Koningsbrugge en zes andere BN'ers moeilijke en minder moeilijke vragen te stellen.

Dit doet hij met de klassieke Ik Hou van Holland-spelletjes die speciaal voor deze gelegenheid in een feestelijk jasje zijn gestoken. Net als bij de reguliere editie geldt ook hier weer dat slechts één van de teams met de mooiste prijzen naar huis kan, dus een klein beetje competitie zal niet ontbreken. Ook wordt de hoofdprijs van de Staatsloterij Oudejaarstrekking getrokken. De hoofdprijs? 30 miljoen euro!

Om 22:00 uur te zien op SBS6

Nationaal Aftelmoment 2022

Vanuit het Top 2000-café in Hilversum, waar de laatste platen van de NPO Radio 2 Top 2000 klinken, haalt presentator Sjoerd van Ramshorst nog een keer de mooiste momenten van 2022 terug in de herinnering. Ook wordt er afgeteld naar het nieuwe jaar dat ingeluid wordt met vuurwerk en een proost.

Om 23:49 uur te zien op NPO 1 en NPO 2

Meer over