Patricia Paay ‘met de kont naar achteren’ in Maestro

27 oktober 2017 14:16 | amusement | Door Televizier

© Foto: Michel Schnater

Patricia Paay is dit jaar een van de kandidaten van Maestro. Het was voor haar, ondanks alle ervaring, wel even wennen op het podium. “Dat ik met mijn rug naar het publiek sta. Dat kan ik me niet voorstellen, met je kont naar achteren”, vertelt de diva.

Patricia Paay is klaar voor haar Maestro-avontuur. Sterker nog, ze behoort tot een van de kanshebbers. Haar 92-jarige vader heeft haar in het geniep dirigeerlessen gegeven. Hij was jarenlang dirigent van een jazzorkest en zijn kennis brengt hij nu over op zijn dochter. Als het talent in de genen zit, dan maakt Paay een goede kans op een finaleplek.

De billen van Paay

Voor de diva is het dirigeren van een compleet orkest een flinke klus, maar het vreemdste vindt ze nog altijd haar houding. Het publiek kijkt niet naar haar gezicht, maar naar haar bilpartij. “Als we zingen, hoeven we geen band aan te kijken. Dus dat hele orkest gaat naar mij staan te kijken. Dat is raar!”, vertelt ze in een preview van het programma.

Maestro

Dit seizoen van Maestro heeft een grote variatie aan kandidaten. Van voormalig wereldkampioen kickboksen Remy Bonjasky tot aan culinair journalist Janny van der Heijden: iedereen maakt kans op de titel. Wat de kandidaten in ieder geval met elkaar delen is in meer of mindere mate een voorliefde voor klassieke muziek. Zo luistert Remy naar klassieke muziek voor hij de ring betreedt en staat Janny erom bekend erg emotioneel te worden van muziek. Verder zong Patricia Paay in het orkest van haar vader en was de opa van Ruud Feltkamp getrouwd met Nederlands eerste vrouwelijke dirigent, Frieda Belinfante.

Maestro zie je zondag om 20:20 uur op NPO 1.

Meer over