Vrijdag

Paul de Leeuw en Astrid Joosten nieuw presentatieduo Op1

28 oktober 2020 14:30 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Wiliam Rutten
Paul de Leeuw gaat weer aan de slag bij de publieke omroep. De presentator is vanaf vrijdag 6 november namelijk met Astrid Joosten het vaste presentatieduo van Op1.

Paul en Astrid nemen op vrijdag de plek in van presentatoren Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg, die naar de maandag verhuizen. Op hun beurt vervangen zij Erik Dijkstra en Willemijn Veenhoven. Dijkstra gaat zich richten op de presentatie van een nieuw, wekelijks programma op NPO Radio 1 en blijft daarnaast het gezicht van Radio Bureau Sport en de kennisquiz Per Seconde Wijzer. Veenhoven wordt presentator van Spijkers met koppen.

Eer

"Het is een ongelooflijke eer om samen met Astrid Op1 op vrijdag een beetje meer het weekendgevoel te gaan geven. En het is ook een uitdaging om met dit team naast sfeer te maken, ook een iets serieuzere kant van mezelf te laten zien", stelt de 58-jarige De Leeuw. Zijn compagnon Joosten (62) is eveneens enthousiast. "Ik had heel veel zin om weer gesprekken te voeren op televisie. Dat ik dat ook nog eens met Paul mag doen, maakt dat ik me er zeer op verheug."

Eind van het jaar

Op1 is van maandag tot en met vrijdag rond 22.15 uur op NPO1 te zien. De samenstelling van de presentatieduo’s en hun vaste dagen ligt in ieder geval tot het einde van dit jaar vast.

Meer over