Paul de Leeuw geeft toe: "Oordeel publiek in Ranking The Stars is nep"

28 Mei 2015 14:06 | amusement | Door Televizier

© Roy Beusker Fotografie - BNN

Ranking The Stars heeft geen echt panel van 100 Nederlanders die hun mening geven over de BN'ers. De redactie bepaalt dat publieksoordeel.

In Ranking The Stars moeten tien BN'ers hun medekandidaten ranken bij vragen als 'wie huilt het meest?' en 'wie is niet tevreden met zijn lichaam?'. De sterren verdienen punten als hun ranking overeenkomt met die van 'het Nederlandse volk'. Maar presentator Paul de Leeuw onthult dat de honderdkoppige onderzoeksgroep die in de show steeds wordt genoemd, er helemaal niet is.

Redactie bepaalt

"Het Nederlandse volk bestaat niet, dat zijn wij," zegt Paul in de talkshow Pauw. Zelf heeft de presentator geen invloed op de publieksranking: dat laat hij over aan de redactie van het BNN-programma. "Ik heb daar niets mee te maken: het zijn twee of drie mensen die eraan werken."

Huilen

Ook de deelnemende BN'ers wisten niet dat het honderdkoppige panel niet bestaat. Paul vertelt: "In het eerste seizoen deden er alleen dames mee. Bij de vraag 'wie is het slechtst gekleed?' ging er dan iemand echt huilend de kleedkamer in, want ze dacht echt dat die honderd Nederlanders dat hadden gezegd."

Lees ook:
Peter Jan Rens, Hans Klok en Tim den Besten in nieuw seizoen Ranking The Stars

Bekijk het gesprek bij Pauw hieronder:

Meer over