Geen rechtenkwestie

Paul de Leeuw mag Ranking the Stars bij RTL maken

22 augustus 2018 17:05 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 3
De overstap van Paul de Leeuw naar RTL 4 hoeft niet het einde te betekenen van Ranking the stars. Het lijstjesprogramma kan namelijk meeverhuizen met de presentator.

Ranking the stars is het laatste programma dat Paul voor de publieke omroep maakt, maar daarmee is het lot van de show verre van bezegeld.

E.V.A. Media

Ranking the stars is namelijk van oorsprong een Japans format dat BNN sinds 2005 op de buis brengt. In 2008 besloot Paul de Leeuw zelf een productiehuis op te richten. Onder de naam E.V.A. Media ging hij zijn eigen programma's producren zoals Mooi! Weer De Leeuw, de MaDiWoDoVrijdagshow, Langs de Leeuw en ook Ranking the stars.

Medialane

In 2014 nam Medialane, het bedrijf van Iris van den Ende, het noodlijdende productiebedrijfje over. Daar hoorde ook de complete programmaportfolio van E.V.A. Media bij. Paul de Leeuw bleef de afgelopen jaren voor BNNVARA de show maken, maar de rechten liggen volledig bij Medialane. 

Ranking bij RTL 4

BNNVARA heeft al aangegeven Ranking the stars graag te behouden en dat ook Paul welkom blijft ondanks zijn nieuwe commerciële avontuur: "BNNVARA houdt zelf veel van Ranking the Stars, en het draagt ook altijd bij aan het bereik van NPO 3", zo liet een woordvoerder eerder weten. Maar het is aan Medialane om te bepalen aan welke zender ze de titel aanbieden. 

Of RTL 4 oren heeft naar de show, is de vraag. Eerder nam de zender al NPO-titels als Zeg 'ns Aaa en Dit was het nieuws over. Ranking the stars is nog tot zondag 2 september te zien, rond 22.05 uur, bij BNNVARA op NPO 3.

Meer over