'Een beetje over'

Paul de Leeuw ziet Busje Komt Zo als laatste kans

4 november 2021 08:30 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 1
Paul de Leeuw debuteert vanavond met Busje komt zo, een nieuw programma waar voor de ervaren tv-maker heel wat van afhangt. Als het niet aanslaat, verbindt hij er definitief conclusies aan.

Na twee jaar keert De Leeuw (59) terug met een eigen programma op primetime. In Busje komt zo rijdt hij door het hele land om een verbindende rol te spelen in levens van mensen die hem een mail gestuurd hebben.

Excuses

Aan Aran Bade in RTL Boulevard vertelt De Leeuw al het een en ander over de show. Zo gaat hij in de eerste aflevering langs bij een vrouw die hij 25 jaar geleden gekrenkt heeft. Het is nooit te laat voor excuses. Er gaat gezongen worden, goede vriend Hans Kesting heeft een rol en in de eerste beelden duikt ook Simon Keizer op. 

Concurrentie

Het is alleen de vraag of Busje komt zo een groot publiek trekt, zelfs al staat het geprogrammeerd om 21.40 uur op NPO 1, vlak na kijkcijferhit Ik vertrek. Er is op donderdagavond immers behoorlijk felle concurrentie: onder meer Expeditie Robinson en Eilandpraat op RTL 4 en ook Chateau Meiland weet veel kijkers aan SBS 6 te binden. 

Klaar

Als zijn nieuwe show niet aanslaat, blijft dat niet zonder consequenties. Paul: "Ik kijk er zelf met plezier naar. Ik heb het met plezier gemaakt. En als dit niet werkt, om wat voor reden dan ook, kan ik niet zeggen: 'Nou goed, dan ga ik over een jaar wat anders maken.' Dan is amusement zoals ik het graag wil maken misschien niet meer succesvol. Dan is het klaar."

Meer over